Wtorek, 16 lipca 2024 r. 
REKLAMA

Jubileuszowa edycja Festiwalu Smaków Food Trucków

Data publikacji: 08 maja 2019 r. 10:13
Ostatnia aktualizacja: 09 lipca 2019 r. 12:39
Jubileuszowa edycja Festiwalu Smaków Food Trucków
 

Smakowicie zapowiada się jubileuszowa edycja Festiwalu Smaków Food Trucków. Już w ten weekend na Wałach Chrobrego zaparkuje ponad 20 mobilnych restauracji z całej Polski.

Kurier Szczeciński jest patronem medialnym wydarzenia. W najbliższych dniach przygotujemy konkurs specjalnie dla naszych Czytelników. Do wygrania będą bony na dowolne danie z wybranego food trucka.

Wszyscy odwiedzający Festiwal Smaków Food Trucków powinni przygotować się na wyborną ucztę pod chmurką, którą zapewni ponad 20 najlepszych mobilnych restauracji z całego kraju. Będzie sprawdzona streetfoodowa klasyka: belgijskie frytki, jak i nieśmiertelne burgery, a także zupełnie nowe, oryginalne i egzotyczne smaki.

Jak zapowiadają organizatorzy, Wały Chrobrego przez cały weekend będą pachnieć orientalną kuchnią azjatycką, daniami z Bliskiego Wschodu, węgierskim ciastem kominkowych, kubańskimi kanapkami i wieloma innymi specjałami.

Nie tak dawno Szczecin już gościł mobilnych restauratorów. W marcu tego roku przy Netto Arenie food trucki przyciągnęły tłumy mieszkańców. Wówczas oprócz klasycznych frytek i burgerów restauracje serwowały dania kuchni hiszpańskiej, tajskiej czy indyjskiej.

W sobotę przysmaków inspirowanych różnymi zakątkami świata będzie można próbować w godz. 10-23. Natomiast w niedzielę mobilne restauracje serwować będą jedzenie od 10 do 20. Wstęp bezpłatny.

Festiwal Smaków Food Trucków to ogólnopolskie wydarzenie kulinarne i zarazem jeden z największych takich zlotów w Polsce. Ideą festiwalu jest promowanie street foodu oraz jedzenia w duchu „slow”. W wydarzeniu udział biorą restauracje na kółkach z całej Polski, które dobierane są pod kątem jakości oferowanych dań oraz różnorodności menu. Festiwal odbywa się już w ponad 30 miastach Polski, zabierając uczestników w kulinarną podróż dookoła świata.

(isz)

Fot. Dariusz Gorajski

REKLAMA
REKLAMA

Komentarze

gffg
2019-05-08 13:28:33
Dzięki za poprawkę, za co jednak bierze money korekta?
gffg
2019-05-08 12:14:57
Pytanie za 100 pkt: czym się różnią godziny otwarcia w sobotę i w niedzielę?
@ Rumburak
2019-05-08 12:03:30
Rum burak nic dodać nic ująć.
Rumburak
2019-05-08 10:46:33
Już gorzej nie moża truć ludzi
Futrak
2019-05-08 10:19:43
Najważniejsze, że wciąż znajdują się amatorzy jedzenia przygotowywanego w wątpliwych warunkach sanitarnych, o absurdalnej cenie i wątpliwych walorach smakowych, będącego zaprzeczeniem pierwotnej idei, czyli szybkiego, smacznego i taniego posiłku. Zgodnie z zasadą: skoro jest zapotrzebowanie, należy sprzedawać.

Dodaj komentarz

HEJT STOP
0 / 500


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA