piątek, 10 lipca 2020.
Strona główna > Kącik kulinarny > Łosoś z piekarnika

Łosoś z piekarnika

Łosoś z piekarnika
Data publikacji: 2017-08-31 03:05
Ostatnia aktualizacja: 2017-08-31 10:17
Wywietleń: 2263 290188

SKŁADNIKI na 1 porcję

dzwonko łososia

suszona mięta

ok. łyżeczki masła

sól

pieprz

plaster cytryny

sałata

kilka plastrów pomidora

porcja frytek

Najpierw trzeba przygotować dzwonko łososia: opłukać je i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę należy odpowiednio doprawić – odrobiną pieprzu, soli i suszonej mięty. Na wierzch kładziemy skrawek albo wiórki masła oraz plaster cytryny. Tak przygotowaną rybę zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy do lodówki – na ok. 1,5 godziny.

Następnie układamy rybę na blaszce w nagrzanym piekarniku i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C.

Tak przygotowany łosoś dobrze smakuje z zieloną sałatą, z dodatkiem na przykład kilku plastrów pomidora, polaną sosem winegret oraz z frytkami.

Trudno nie zauważyć, że jest to przepis prosty, łatwy do wykorzystania w każdej kuchni, a jednocześnie danie jest smaczne, pożywne i zdrowe.

Komentarze

Dodaj komentarz

logo hejt stop
Akceptuję regulamin. Link do regulaminu
Pogoda
15
na godz. 09:00
Zobacz prognozę na trzy dni

Filmy

#GaszynChallenge Kurier Szczeciński dla Franka Kępy

kondolencje

Sonda

Czy zagłosujesz w drugiej turze wyborów prezydenckich?

 

W Kurierze Szczecińskim
Pierwsza strona
Kup najnowsze lub archiwalne wydanie Kuriera Szczecińskiego w wersji elektronicznej.
Przejdź do eKuriera
Zamieść ogłoszenie w Kurierze Szczecińskim oraz w wersji elektronicznej.
Daj Ogłoszenie