poniedziałek, 25 czerwca 2018.
Strona główna > Kącik kulinarny > Łosoś z piekarnika

Łosoś z piekarnika

Łosoś z piekarnika
Data publikacji: 2017-08-31 03:05
Ostatnia aktualizacja: 2017-08-31 10:17
Wywietleń: 1321 290188

SKŁADNIKI na 1 porcję

dzwonko łososia

suszona mięta

ok. łyżeczki masła

sól

pieprz

plaster cytryny

sałata

kilka plastrów pomidora

porcja frytek

Najpierw trzeba przygotować dzwonko łososia: opłukać je i osuszyć papierowym ręcznikiem. Rybę należy odpowiednio doprawić – odrobiną pieprzu, soli i suszonej mięty. Na wierzch kładziemy skrawek albo wiórki masła oraz plaster cytryny. Tak przygotowaną rybę zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy do lodówki – na ok. 1,5 godziny.

Następnie układamy rybę na blaszce w nagrzanym piekarniku i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C.

Tak przygotowany łosoś dobrze smakuje z zieloną sałatą, z dodatkiem na przykład kilku plastrów pomidora, polaną sosem winegret oraz z frytkami.

Trudno nie zauważyć, że jest to przepis prosty, łatwy do wykorzystania w każdej kuchni, a jednocześnie danie jest smaczne, pożywne i zdrowe.

Komentarze

Dodaj komentarz

Akceptuję regulamin. Link do regulaminu
Pogoda
20
na godz. 15:00
Zobacz prognozę na trzy dni

Przez granice

Dodatek specjalny do „Kuriera Szczecińskiego”
Przez granice
CZYTAJ WIĘCEJ

Über die Grenzen

Sonderbeilage der Zeitung „Kurier Szczeciński”
Uber die grenzen
LESEN SIE MEHR

Filmy

Strefa kibicowała naszym
Odsłonięcie pomnika Lecha Kaczyńskiego
Finalistki Gryfii na plenerze cz.2
Poprzedni Następny

Nekrologi

W Kurierze Szczecińskim
Kup najnowsze lub archiwalne wydanie Kuriera Szczecińskiego w wersji elektronicznej.
Przejdź do sklepu
Zamieść ogłoszenie w Kurierze Szczecińskim oraz w wersji elektronicznej.
Daj Ogłoszenie
Cyfrowy