Metale ciężkie, które przedostają się do ludzkiego organizmu m.in. w zanieczyszczonej żywności, potrafią całkowicie go zatruć, przyczyniając się do powstawania wielu chorób, łącznie z nowotworami. I od dawna medycyna próbuje różnymi sposobami minimalizować ich szkodliwy wpływ.
Nasze zdrowie chronią różnego rodzaju pierwiastki, ale jest ich zazwyczaj zbyt mało, by mogły spełniać swoje zadania. Z różnych powodów, najczęściej są wypłukiwane z organizmu, należy je więc podawać w odpowiednich dawkach. I to dawkowanie - jak wykazują badania - skutecznie może uchronić i wyleczyć. Od wielu lat prace badawcze i próby kliniczne nad zastosowaniem selenu, cynku, żelaza, arsenu, kwasu foliowego, witamin i in., w powiązaniu z genami, prowadzi ze swoim zespołem genetyk i patomorfolog prof. dr hab. Jan Lubiński, szef Zakładu Genetyki i Patomorfologii Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego.
Przez te lata zespół osiągnął wiele sukcesów, odkryć na miarę światową, ma w swoim dorobku opatentowane wynalazki.
Teraz nadszedł czas na witaminę C. Niedawno w światowych pismach medycznych
...