Podczas zakupów spożywczych coraz częściej sięgamy na półki ze zdrową żywnością. Nic dziwnego, że stają się one bardziej dostępne, a asortyment na nich jest coraz szerszy. Pod koniec ubiegłego roku "Półki zdrowia" do swoich sklepów wprowadziła sieć Netto. Dziś są one we wszystkich jej dyskontach.
Mąki, kasze, przyprawy, soki, herbaty, słodziki, słodycze, pieczywo, dodatki do potraw, oleje. Szukamy produktów BIO, sprawdzamy ich certyfikaty, wczytujemy się w skład, by mieć pewność, że to dobry wybór. Wiele osób zmusza do tego choroba, ale bardzo wielu robi to, by zdrowiej żyć. Takie zdrowe i certyfikowane produkty są już dostępne nie tylko w wyspecjalizowanych sklepach, ale także w popularnych dyskontach spożywczych.
- Obecnie w naszych wszystkich sklepach na „Półkach zdrowia" oferujemy klientom aż 140 produktów BIO, bezglutenowych, bezlaktozowych, bezcukrowych - mówi Mariola Skolimowska, rzecznik prasowy Netto. – Są ułożone w czytelne sekcje tematyczne, oznakowane czterema kolorami. W ubiegłym miesiącu wprowadziliśmy także do stałej oferty bezglutenowe wędliny naszej marki własnej „Bergio”. Hitem okazały się produkty dla wegetarian i wegan. Żeby orientacja w nowym asortymencie była łatwiejsza, wydaliśmy specjalny katalog dla klientów, w którym znalazły się porady dietetyków, przepisy, dokładne opisy produktów. Chcemy również przeszkolić naszych pracowników, by w każdym sklepie był ekspert, który doradzi klientom, poszukującym tego typu asortymentu.
W poniedziałek po modernizacji otwiera się sklep przy ul. Modrej. Tam również znajduje się "Półka zdrowia".
- Dla naszych klientów w dniu otwarcia mamy lniane ekologiczne torby, które będziemy rozdawać za darmo - mówi M. Skolimowska.
(gan)
fot. Robert STACHNIK
Zdrowe i certyfikowane produkty są już dostępne nie tylko w wyspecjalizowanych sklepach, ale także w popularnych dyskontach spożywczych