Poniedziałek, 23 grudnia 2024 r. 
REKLAMA

Smaki na nowy sezon

Data publikacji: 06 sierpnia 2016 r. 19:04
Ostatnia aktualizacja: 09 lipca 2019 r. 11:11
Smaki na nowy sezon
 

Nie tylko na Bulwarze Piastowskim, ale również po stronie Łasztowni - czyli Bulwarze Gdyńskim - będą działały restauracyjne pawilony. Jeden oferujący hiszpańskie potrawy, a drugi - amerykańskie XXL. Jednak dopiero w przyszłym sezonie.

- Zakończył się konkurs na dzierżawę gruntów pod budowę kolejnych pawilonów na szczecińskich bulwarach - informuje Tomasz Owsik-Kozłowski,
rzecznik prasowy Żeglugi Szczecińskiej. - Zwycięskie firmy, które w toku postępowania uzyskały największą liczbę punktów, w przyszłym sezonie otworzą dwie nowe restauracje. 

Pawilony staną na Łasztowni, pomiędzy Mostem Długim a Trasą Zamkową, nie później niż w maju - czyli tuż przed przyszłorocznym The Tall Ships Races. 

- Teraz dzierżawcy będą zobowiązani przygotować niezbędne projekty i uzyskać wszelkie wymagane prawem zgody. Każdy z pawilonów będzie miał powierzchnię równą 60 m kwadratowych. Przy punktach pojawią się ogródki letnie - dodaje rzecznik Żeglugi Szczecińskiej.

Obecnie na szczecińskich bulwarach, wyłącznie po stronie Wałów Chrobrego, działa 8 pawilonów usługowych. Gros z nich to mała gastronomia, oferująca specjały m.in. kuchni greckiej, skandynawskiej, włoskiej, a przede wszystkim alkohole. Tylko jeden w ofercie ma rękodzieło oraz lokalne pamiątki. 

(isz)

Fot. Mirosław WINCONEK

REKLAMA
REKLAMA

Komentarze

bulwars
2016-08-06 20:27:27
Pod Lastadią działa od miesiąca świetna restauracja To&Owo, mają swój profil na fb, niedługo będą mieć i piwo ,parasole i otwarte do nocy ;-)miejscówka idealna.

Dodaj komentarz

HEJT STOP
0 / 500


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA