W zachodniopomorskich szpitalach - jak tutaj, na ul. Arkońskiej - posiłki najczęściej przygotowywane są w kuchniach na miejscu.
Fot. Dariusz Gorajski
Posiłki w szpitalach zwykle nie zbierają najwyższych ocen. Pacjenci skarżą się, że nie są urozmaicone, nieestetycznie podane, ogólnie ubogie. Inspektorzy sanitarni zaś wytykają konkretne błędy w układaniu jadłospisów, np. braki określonych grup produktów.
CAŁY ARTYKUŁ W DOSTĘPNYM ZA DARMO CYFROWYM WYDANIU "KURIERA SZCZECIŃSKIEGO" Z 27.12.2016 ROKU: http://www.24kurier.pl/cyfrowy
Fot. Dariusz GORAJSKI
REKLAMA
REKLAMA
Komentarze
Ricco
2016-12-27 18:42:21
Na Jagiellońskiej totalna beznadzieja, na Unii Lubelskiej trochę lepiej a na Pomorzanach da się jakoś zjeść - choć nie najlepiej.
SZPITALE A ORGANIZACJA FINANSOW PUBLICZNYCH...
2016-12-27 16:55:30
Czy jakość posiłków w szpitalach nie ma związku z niedoborem środków finansowych na te posiłki? A niedobór środków finansowych nie jest w związku z problemem istnienia/nieistnienia możności ich uzyskiwania z płaconych przez nas składek ubezpieczeniowych?
Nie istnieją manewry udziwnione w zakresie finansowania ubezpieczeń?
Gospodarka finansowa państwa jest normalna w sensie logistyki finansowej państwa?
bert
2016-12-27 14:15:44
Drastycznie zredukowano ilość dietetyczek w szpitalach i takie są rezultaty.
Szef
2016-12-27 12:31:29
Ale o co chodzi, dyrektorzy szpitali wcale nie narzekają na swoje posiłki.
Adam
2016-12-27 12:02:44
Dramatycznie złe wręcz niezjadliwe posiłki są w szpitalu w Zdunowie. Tego po po prostu nie da się jeść...
Zgadzam się na przechowywanie moich danych osobowych na urządzeniu, z którego korzystam w formie tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych (w tym na profilowanie i w celach analitycznych) przez Kurier Szczeciński sp. z o.o. Więcej w naszej Polityce Prywatności.