Japońska, włoska, hiszpańska, meksykańska i oczywiście polska – Szczecin posiada bogate zaplecze gastronomiczne, które sprosta najbardziej wymagającym smakoszom kulinarnym. Coraz popularniejszy staje się także niedzielny Szczeciński Bazar Smakoszy.
Szczecińska mapa gastronomiczna z roku na rok staje się coraz bardziej atrakcyjna. Ludzie, którzy decydują się na założenie lokalu, są coraz bardziej kreatywni. Inspirują się także tym, co dzieje się na świecie, a w szczególności na Zachodzie. Obecnie w Szczecinie każdy znajdzie coś dla siebie. Najlepszymi dniami na spokojne delektowanie się tymi kuchniami są sobota i niedziela, gdy większość szczecinian ma wolne.
Rekordy popularności biją lokale wegetariańskie, wegańskie oraz dla sportowców. W Szczecinie do tych kategorii należą m.in.: Jaglana, Protein Point, Spotkanie czy Jak Malina. To alternatywa dla tzw. fast foodów, gdzie – przypomnijmy – podaje się wysokokaloryczne jedzenie serwowane w stylu „na szybko”.
Gród Gryfa może się także pochwalić szerokim wachlarzem kuchni egzotycznych. Kiedyś znalezienie w Szczecinie meksykańskiej,
... Pełna treść artykułu dostępna po zakupie
eKuriera
z dnia 15-03-2019