Sobota, 20 kwietnia 2024 r. 
REKLAMA

Zachodniopomorskie przysmaki podbiją Wielkopolskę?

Data publikacji: 18 września 2015 r. 14:09
Ostatnia aktualizacja: 09 lipca 2019 r. 11:35
Zachodniopomorskie przysmaki podbiją Wielkopolskę?
 

Smakowicie zapowiada się prezentacja naszego województwa na Targach „Smaki Regionów”, które w sobotę (19 bm.) rozpoczynają się w Poznaniu.

Łosoś kiszony z Kamienia Pomorskiego, wędzona sielawa z Pojezierza Drawskiego, pierniki szczecińskie, ogórki kołobrzeskie, zachodniopomorskie miody – to tylko niektóre potrawy kojarzone z Pomorzem Zachodnim, których będzie można spróbować w Wielkopolsce.

Naszymi produktami tradycyjnymi pochwalimy się na stoisku o pow. 150 m kw. A właściwie w wiosce rybackiej, która architekturą będzie nawiązywać do osady wikingów w Wolinie. Tu także będzie można spróbować zupy rybnej sporządzonej według średniowiecznej receptury.

Degustacji towarzyszyć będą pokazy średniowiecznego rzemiosła.

Targi „Smaki Regionów” odbywać się będą w dn. 19-22 bm. w hali Międzynarodowych Targów Poznańskich. Stoisko Pomorza Zachodniego znajdziemy w pawilonie 3a (nr 13).

Wstęp na targi jest bezpłatny.

(żan)


Fot. Międzynarodowe Targi Poznańskie


Na zdjęciu:

W ubiegłym roku stoisko Pomorza Zachodniego na poznańskich targach nawiązywało kształtem do ula.

REKLAMA
REKLAMA

Komentarze

Chleb
2015-09-18 12:52:36
A chleb szczeciński?

Dodaj komentarz

HEJT STOP
0 / 500


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA