Największa paelle w Szczecinie zrobiona przez Leszka Wodnickiego finalistę programu MasterChef ze Szczecina, była główną atrakcją ostatniego w tym roku festynu „Wolin z rybą na talerzu”.
Na szczecińskiej Łasztowni w strefie kulinarnej osobiście można było zobaczyć w jaki sposób regionalne ryby da się wykorzystać do potraw, które znamy z podróży, ale też spróbować rodzimych past, śledzi czy rybnych burgerów. Pogoda dopisała, mieszkańcy Szczecina oraz goście odwiedzający miasto miło spędzili z nami ostatni weekend, poznając ciekawe smaki, zdobywając wiedzą o rybach czy dowiadując się jak zmienić nawyki żywieniowe, aby stracić zbędne kilogramy i długo zachować zdrowie.
Wszystkim uczestnikom naszych festynów "Wolin z rybą na talerzu” serdecznie dziękujemy i zapraszamy za rok.
Organizatorem cyklu imprez „Wolin z rybą na talerzu” jest Wolińskie Stowarzyszenie Rybaków.
(ip)