„Kulinarno-rozrywkowa" mapa Szczecina zmienia się w dość szybkim tempie. Jedne lokale znikają, w ich miejsce pojawiają się inne. Albo też nie pojawiają, a tylko stare szyldy przypominają, co kiedyś w tym miejscu było.
Nie jest żadną tajemnicą, że aby utrzymać się na rynku, potrzeba świetnego pomysłu i zaplecza finansowego. Jak mówią zgodnie restauratorzy, koszty prowadzenia takiego biznesu są bardzo wysokie. Przetrwają tylko najlepsi.
Podwoje dla klientów zamknął na początku ubiegłego roku, ale dotąd nie udało się nic tutaj otworzyć. Mowa o Barze Kaukaskim przy ul. Jagiellońskiej, który przez czterdzieści lat kusił pysznymi pierogami i kołdunami. Jeszcze dłużej, bo od ponad pięciu lat nie działa cukiernia Duet, tymczasem na deptaku Bogusława, wciąż dumnie pręży się jej nazwa na szybkie ziejącego pustkami pomieszczenia.
Więcej we wtorkowym Kurierze Szczecińskim i e-wydaniu z 16 sierpnia 2016 r.
(kol)
fot. Ewelina KOLANOWSKA
Nie udało się do tej pory zagospodarować lokalu po Barze Kaukaskim.