Poniedziałek, 19 sierpnia 2024 r. 
REKLAMA

Sushi, małże albo paprykarz

Data publikacji: 31 grudnia 2017 r. 18:41
Ostatnia aktualizacja: 09 lipca 2019 r. 11:59
Sushi, małże albo paprykarz
 

Sylwestrowe bale nieodłącznie łączą się z fantastycznym menu na stołach. Co zatem w tym roku zaserwują szczecińskie restauracje w tę wyjątkową noc w roku? Wśród propozycji jest m.in. sushi, owoce morza, kaszanka, pasternak, dziczyzna…

W tym roku sporo lokali postawiło na dania rybne i owoce morza. I tak np. w „Kantynie Portowej” goście będą się raczyć tuńczykiem ze szpinakiem w cieście francuskim. W hotelu Atrium goście dostaną m.in. łososia marynowanego w pomarańczach, sandacza w galarecie, sushi i kalmary marynowane. Bufet rybny zaplanowano w „Starej Rzeźni”, a w nim: jesiotr i sum wędzony, śledź marynowany w białym winie z cebulą, rolada z sandacza, śledź w konfiturze pomidorowej z suszonymi grzybami, a także paprykarz. Z kolei „Restauracja Szczecin” zaserwuje w sylwestrową noc terrynę z ryb morskich przeplataną kremem brokułowo-szczawiowym, krewetki w otoczce panko serwowane na musie z mango i zapiekane stożki tortilli z surimi, aromatyzowane twarogiem orientalnym. W „Cafe 22” w menu nocnej imprezy równie sporo ryb i owoców, w tym m.in. małże w muszlach zapiekane z parmezanem, krewetki gotowane w sosie koniakowym, jesiotr wędzony w całości, ryby morskie wędzone, łosoś gravlax z sosem chrzanowym, rybna terrina, śledzie po kaszubsku, dorsz w duecie z łososiem w sosie kaparowym. ©℗

Cały artykuł w „Kurierze Szczecińskim”, e-wydaniu i wydaniu cyfrowym z 29 grudnia 2017 r.

Monika GAPIŃSKA

Fot. Katarzyna Lipska-Sokołowska

REKLAMA
REKLAMA

Dodaj komentarz

HEJT STOP
0 / 500


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA