Piątek, 26 lipca 2024 r. 
REKLAMA

Odwiedź restauracje na kółkach. Festiwal Smaków Food Trucków

Data publikacji: 29 kwietnia 2022 r. 10:40
Ostatnia aktualizacja: 29 kwietnia 2022 r. 12:00
Odwiedź restauracje na kółkach. Festiwal Smaków Food Trucków
Dania przygotowywane są według autorskich pomysłów, często z domowymi sosami lub nietuzinkowymi dodatkami. Fot. organizatorzy  

Do Szczecina przyjadą wkrótce mobilne bary serwujące pyszności z najróżniejszych stron świata. W dniach 7-8 maja w ramach Pikniku nad Odrą na Wałach Chrobrego odbędzie się XV edycja Festiwalu Smaków Food Trucków. Burgery, frytki, węgierskie langosze, a może meksykańskie quesadille? Będzie w czym wybierać!

Smakołyki serwowane przez restauracje na kółkach już od 2017 roku przyciągają mieszkańców Szczecina i okolic. Dań, które na co dzień nie goszczą na naszych stołach, będzie można próbować aż przez dwa dni. Czym się wyróżniają? Czym są food trucki?

To restauracje w wersji mini, w samochodzie lub przyczepce gastronomicznej. Te współczesne wyróżniają się swoją identyfikacją i wąskim, ale dopracowanym menu. Ich twórcy to osoby z pasją, które dbają o świeże składniki i ich staranny dobór. Dania przygotowywane są na miejscu. Choć niektórym food trucki wciąż kojarzą się z samochodami gastronomicznymi z lat 80. i 90., to wystawcy biorący udział w Festiwalu Smaków Food Trucków prezentują zupełnie nową jakość.

Organizatorzy wydarzenia dbają, by obecne na wydarzeniach food trucki serwowały różne od siebie dania. Są przedstawiciele kuchni azjatyckiej, meksykańskiej, węgierskiej, holenderskiej i włoskiej. Nie brakuje streetfoodowych klasyków i dań orientalnych, przekąsek na słodko i słono. Dania przygotowywane są według autorskich pomysłów, często z domowymi sosami lub nietuzinkowymi dodatkami.

Więcej informacji i smaczne konkursy dostępne będą na stronie wydarzenia: facebook.com/events/346806804170596

Festiwal Smaków Food Trucków w Szczecinie to pyszna atrakcja Pikniku nad Odrą na Wałach Chrobrego, który już 7 i 8 maja. W sobotę potrwa w godz. 11-23, niedziela 11-20. (gan)

REKLAMA
REKLAMA

Komentarze

@@nowalijki
2022-04-29 17:59:08
Zawsze można zjeść w domu przy stole albo na balkonie jak ktoś ma . Tu bardziej chodzi o wykorzystanie świeżych produktów zwłaszcza , że mamy wiosnę .Za 30 zł wydane na jedną osobę w Food trucku to przy 4 osobach mamy 120 zł . Za to można kupić najdroższe świeże produkty na pyszny domowy i rodzinny obiad O jedzeniu restauracyjnym to już nawet nie ma co mówić ani pisać bo to kompletne dno i porażka kulinarna .Skoro kucharzem może być 20 letni chłopak po szkole samochodowej to o czy my mówimy
@nowalijki
2022-04-29 16:59:30
A wiesz ze nie każdy ma dziłeczkę i ogródek? Mylisz się co do jakości jedzenia z foodtrucków. To już nie są czasu bud z odgrzewanymi mrożonkami. Teraz foodtrucki oferują często lepszej jakości jedzenie, niż restauracje stacjonarne. na odgrzewane mrożonki, prędzej sie natkniesz nad morzem czy w centrum handlowym, niż na takim festiwalu
Rzodkiew
2022-04-29 11:44:28
Nachalna reklama stritpaskfudów. A potem mamy problem otyłości
nowalijki
2022-04-29 11:18:37
Re co ? Restauracje ? Stare odmrażane żarcie z mikrofali albo frytury jedzone przy brudnym stoliku ? Nie dziękuje , nie zachęca mnie takie fast foodowe coś .Nie ma to nic wspólnego z prawdziwym jedzeniem , zwłaszcza że mamy wiosnę i sto razy wolę kapuśniak z młodej kapusty z koperkiem zjedzony na tarasie w działkowym ogródku
Wacław
2022-04-29 11:13:39
Dziwi promocja nie ekologicznych pojazdów z drogą ofertą. Przecież narzeka się na drożyznę i kryzys a
Smakosz
2022-04-29 11:12:09
Podejrzewam że ceny będą dla milionerów.

Dodaj komentarz

HEJT STOP
0 / 500


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA