niedziela, 05 lipca 2020.
Strona główna > Wiadomości > Bar na Ładodze

Bar na Ładodze

Bar na Ładodze
Data publikacji: 2015-12-03 14:04
Ostatnia aktualizacja: 2019-07-09 10:47
Wywietleń: 1009 45005

W sobotę, 5 grudnia, na statku Ładoga przy Wałach Chrobrego w Szczecinie rusza ekstremalny świąteczny Bar Rybny Fishburger&Friends. Przed statkiem stanie kuchnia polowa z rybną grochówką i fasolką po rybacku, na targu Natalia Zubowicz zaprezentuje dania z kiszonego łososia, a Bartosz Lisek przedstawi 5 sposobów na mule. Wszystko w towarzystwie sommelierów, którzy na miejscu podpowiadać będą jakie wino dobrać do ryby.

- Zbliżają się święta, które bardzo wielu kojarzą się z karpiem, a wcale nie musi tak być - mówi odpowiedzialny za ofertę targu rybnego Bartosz Lisek, gotujący żeglarz. - Naszą misją jest inspirować gości naszego targu poprzez stałe poszerzanie oferty garmażeryjnej, a teraz dzięki otwarciu Baru Rybnego, w którym na stałe oferować będziemy jeden gatunek ryby z grilla, jeden z patelni oraz zupę rybną. Na stałe zagości u nas schabowy bosmana z flądry, częstym gościem będzie też świeży turbot. Na stałe pozbyliśmy się ziemniaczanych frytek, a zamiast tego proponujemy frytki rybne, przygotowane z filetów z okonka.”

Bar rusza w sobotę o godzinie 14:00. Wstęp wolny!

(sz)

Fot. Elżbieta KUBOWSKA

Komentarze

Menu
Znowu będzie jak z tirem coca-coli.
2015-12-03 13:45:59

Dodaj komentarz

logo hejt stop
Akceptuję regulamin. Link do regulaminu
Pogoda
17
na godz. 06:00
Zobacz prognozę na trzy dni

Przez granice

Dodatek specjalny do „Kuriera Szczecińskiego”
wienbe logo Oderpartnerschaft logo
CZYTAJ WIĘCEJ

Filmy

#GaszynChallenge Kurier Szczeciński dla Franka Kępy

Nekrologi

Sonda

Czy zagłosujesz w drugiej turze wyborów prezydenckich?

 

W Kurierze Szczecińskim
Pierwsza strona
Kup najnowsze lub archiwalne wydanie Kuriera Szczecińskiego w wersji elektronicznej.
Przejdź do eKuriera
Zamieść ogłoszenie w Kurierze Szczecińskim oraz w wersji elektronicznej.
Daj Ogłoszenie