Poniedziałek, 23 grudnia 2024 r. 
REKLAMA

Bar na Ładodze

Data publikacji: 03 grudnia 2015 r. 14:04
Ostatnia aktualizacja: 11 kwietnia 2021 r. 15:36
Bar na Ładodze
 

W sobotę, 5 grudnia, na statku Ładoga przy Wałach Chrobrego w Szczecinie rusza ekstremalny świąteczny Bar Rybny Fishburger&Friends. Przed statkiem stanie kuchnia polowa z rybną grochówką i fasolką po rybacku, na targu Natalia Zubowicz zaprezentuje dania z kiszonego łososia, a Bartosz Lisek przedstawi 5 sposobów na mule. Wszystko w towarzystwie sommelierów, którzy na miejscu podpowiadać będą jakie wino dobrać do ryby.

- Zbliżają się święta, które bardzo wielu kojarzą się z karpiem, a wcale nie musi tak być - mówi odpowiedzialny za ofertę targu rybnego Bartosz Lisek, gotujący żeglarz. - Naszą misją jest inspirować gości naszego targu poprzez stałe poszerzanie oferty garmażeryjnej, a teraz dzięki otwarciu Baru Rybnego, w którym na stałe oferować będziemy jeden gatunek ryby z grilla, jeden z patelni oraz zupę rybną. Na stałe zagości u nas schabowy bosmana z flądry, częstym gościem będzie też świeży turbot. Na stałe pozbyliśmy się ziemniaczanych frytek, a zamiast tego proponujemy frytki rybne, przygotowane z filetów z okonka.”

Bar rusza w sobotę o godzinie 14:00. Wstęp wolny!

(sz)

Fot. Elżbieta KUBOWSKA

REKLAMA
REKLAMA

Komentarze

Menu
2015-12-03 13:45:59
Znowu będzie jak z tirem coca-coli.

Dodaj komentarz

HEJT STOP
0 / 500


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA