W menu restauracji "Admirał" mają przeważać dary morza, a kawiarni domowe wypieki - deklaruje Norbert Dąbek, którego Centrum Gastronomiczno- Rozrywkowe CLIF wygrało konkurs na dzierżawę gruntów pod pawilon na bulwarze Gdyńskim. Mają się tam też odbywać wydarzenia kulturalne.
W ogłoszonym prze spółkę Żegluga Szczecińska Turystyka Wydarzenia konkursie ofert na dzierżawę gruntów pod pawilon handlowo-gastronomiczny na bulwarze Gdyńskim (nabrzeże Celne) rywalizowały firmy: Incert Beata Wagner Szczecin, Norbert Dąbek Centrum Gastronomiczno-Rozrywkowe CLIF Dziwnów, Szczecińskie Centrum Tenisowe JAKO, „Bracia Balowscy” T.R. Balowcy Mierzyn i DPS ze Szczecina. Najkorzystniejszą ofertę zdaniem komisji konkursowej zaproponował Norbert Dąbek.
- W swojej argumentacji przedsiębiorca zapewnia, że nowy pawilon będzie miejscem podnoszącym prestiż miasta, a prowadzona w nim działalność będzie nawiązywać do położenia obiektu - informuje Celina Wołosz, rzecznik prasowy ŻSTW. - Restauracja ma opierać się na kuchni morskiej, a kawiarnia na domowych wypiekach. Obiekt zostanie przystosowany również do organizowania w nim wydarzeń kulturalnych, m.in. koncertów, wystaw czy spotkań z ciekawymi ludźmi. W planach są także wieczory kulinarne.
Nowy pawilon będzie nawiązywał wyglądem do już istniejących na bulwarze. Będą to dwie przeszklone bryły połączone ze sobą zadaszonym ogródkiem. W jednej ma działać - jeszcze w tym sezonie - kawiarnia, a w drugiej restauracja.
- Restauracja "Admirał" - ogłosił Norbert Dąbek na Facebooku.
(g)