poniedziałek, 18 listopada 2019.
Strona główna > Kultura > Co jeść, by być jak Beata Kozidrak? Poznaj sekrety kuchni gwiazd!

Co jeść, by być jak Beata Kozidrak? Poznaj sekrety kuchni gwiazd!

Co jeść, by być jak Beata Kozidrak? Poznaj sekrety kuchni gwiazd!
Data publikacji: 2019-10-17 07:55
Ostatnia aktualizacja: 2019-10-18 08:21
Wywietleń: 559 422317

Pod hasłem „kuchnia gwiazd” w czwartek (17 października) w szczecińskim Teatrze Małym, o godz. 19, odbędzie się wieczór kulinarny nawiązujący do spektaklu nominowanego w tym roku do nagrody teatralnej w naszym plebiscycie pn. „Bursztynowy Pierścień". Mowa tu o przedstawieniu pt. „Być jak Beata” Teatru Współczesnego. Będzie okazja się dowiedzieć, co jedzą artyści o gwiazdorskim statusie oraz posmakować ulubionej potrawy ... Beaty Kozidrak.

Na lutowym, premierowym spektaklu „Być jak Beata” na widowni pojawiła się sama Beata Kozidrak, nie szczędząc komplementów twórcom przedstawienia. Artystka także zaśpiewała z aktorami jedną ze swoich piosenek. Przypomnijmy bowiem, że inscenizacja bazuje na kilkunastu przebojach grupy Bajm.

Punktem wyjścia dla fabuły sztuki jest casting do koncertu, w którym uczestnicy mają wykazać, że „są jak Beata”. Aktorzy wcielają się zatem w takie postaci, jak: zakonnica, pracownica korporacji, drag queen, pielęgniarka, staruszek, Turek prowadzący w Polsce budkę z kebabem. Bohaterów tych grają: Maria Dąbrowska, Magdalena Wrani - Stachowska, Arkadiusz Buszko i Maciej Litkowski. Każdy z aktorów śpiewa oczywiście piosenki Bajmu i Beaty Kozidrak, m.in. „Piechotą do lata”, „Małpa i ja”, „Nie ma wody na pustyni”.

- Postać Beaty Kozidrak nie przestaje nas inspirować. Zaczęło się od spektaklu o gwieździe, a teraz spotkamy się przy stole, by wspólnie porozmawiać (być może także i o fenomenie Beaty) i podelektować się pysznym jedzeniem - informuje Ewa Madruj z Teatru Współczesnego. - Odpowiemy sobie na pytanie – co jedzą gwiazdy i co musimy jeść, by być jak Beata? W czasie wieczoru kulinarnego w wyjątkowym miejscu – Teatrze Małym na deptaku Bogusława, poznamy sekrety kuchni gwiazd, posmakujemy ulubionej potrawy Beaty Kozidrak oraz porozmawiamy o tym, czego należy unikać przed występem na scenie. Gościem specjalnym wieczoru będzie aktorka Teatru Współczesnego, grająca w spektaklu „Być jak Beata” - Maria Dąbrowska. Spotkanie poprowadzą - szef kuchni Teatru Małego, Grzegorz Wocial i specjalistka od literatury, Kamila Paradowska.

Wstęp na spotkanie - 30 złotych (w cenę wliczony jest poczęstunek). Bilety można nabyć w kasie Teatru Współczesnego przy Wałach Chrobrego oraz w Teatrze Małym. ©℗

Tekst i fot. (MON)

Komentarze

Przesłanie nagłówka delikatnie mówiąc komiczne.
.
2019-10-18 07:11:32
hm
A czy ktoś chciałby dietę, po której miałby wyglądać jak ona?
2019-10-17 10:36:49
Jeść wyłącznie gwiezdny pył.
.
2019-10-17 09:46:36

Dodaj komentarz

Akceptuję regulamin. Link do regulaminu
Pogoda
9
na godz. 06:00
Zobacz prognozę na trzy dni

Przez granice

Dodatek specjalny do „Kuriera Szczecińskiego”
wienbe logo Oderpartnerschaft logo
CZYTAJ WIĘCEJ

Über die Grenzen

Sonderbeilage der Zeitung „Kurier Szczeciński”
wienbe logo Oderpartnerschaft logo
LESEN SIE MEHR

Filmy

Z wielką flagą przez Szczecin

Nekrologi

Sonda

Czy ścieżki wydeptane przez pieszych na trawnikach, poboczach i skwerach powinny być uwzględniane przez projektantów miejskich przestrzeni?

 

W Kurierze Szczecińskim
Pierwsza strona
Kup najnowsze lub archiwalne wydanie Kuriera Szczecińskiego w wersji elektronicznej.
Przejdź do eKuriera
Zamieść ogłoszenie w Kurierze Szczecińskim oraz w wersji elektronicznej.
Daj Ogłoszenie