poniedziałek, 25 maja 2020.
Strona główna > Na Luzie > Mali kucharze

Mali kucharze

Mali kucharze
Data publikacji: 2016-02-02 10:51
Ostatnia aktualizacja: 2016-02-02 10:51
Wywietleń: 1713 115484

Dla dzieci, które lubią gotować, piec, mieszać i bawić się smakami, ciekawe zajęcia przygotowało podczas ferii „Kulinarne Atelier". Dzieci w wieku 10-15 lat mogą tu uczestniczyć w czterogodzinnych warsztatach kulinarnych.

W poniedziałek gotowanie przebiegało tu pod hasłem „Mamma mia - gotujemy po włosku”. Mali kucharze przyrządzili zatem krem z pomidorów z mozzarellą i chipsami z bagietki, pizzę z dodatkami według własnej receptury oraz klasyczne tiramisu. Te same smakowitości zostaną powtórzone w przyszły poniedziałek, bowiem - jak się okazało - kuchnia włoska ma wielu zwolenników również wśród smakoszy w wieku szkolnym.

Wcześniej, bo jeszcze w tym tygodniu (a także we wtorek za tydzień) odbędzie kucharzenie m.in. pt. „Przepis na makaron?”, kiedy to uczestnicy warsztatów przygotują: fusilli z kurczakiem w sosie śmietanowo - parmezanowym, spaghetti z drobiowymi pulpecikami i sosem pomidorowym oraz owoce zapiekane z serkiem mascarpone.

(MON)

Fot. R.STACHNIK

Komentarze

Dodaj komentarz

Akceptuję regulamin. Link do regulaminu
Pogoda
7
na godz. 00:00
Zobacz prognozę na trzy dni

Wiadomości Szczecin

 
CZYTAJ WIĘCEJ

Przez granice

Dodatek specjalny do „Kuriera Szczecińskiego”
wienbe logo Oderpartnerschaft logo
CZYTAJ WIĘCEJ

Filmy

Spacerowy protest na Uznamie

kondolencje

Reni Charkiewicz

Z dostawą do domu

Pizzeria z rodu Gryfa

Sonda

Czy jesteś za zniesieniem obowiązku noszenia maseczek?

W Kurierze Szczecińskim
Pierwsza strona
Kup najnowsze lub archiwalne wydanie Kuriera Szczecińskiego w wersji elektronicznej.
Przejdź do eKuriera
Zamieść ogłoszenie w Kurierze Szczecińskim oraz w wersji elektronicznej.
Daj Ogłoszenie