wtorek, 20 sierpnia 2019.
Strona główna > Na Luzie > Mali kucharze

Mali kucharze

Mali kucharze
Data publikacji: 2016-02-02 10:51
Ostatnia aktualizacja: 2016-02-02 10:51
Wywietleń: 1517 115484

Dla dzieci, które lubią gotować, piec, mieszać i bawić się smakami, ciekawe zajęcia przygotowało podczas ferii „Kulinarne Atelier". Dzieci w wieku 10-15 lat mogą tu uczestniczyć w czterogodzinnych warsztatach kulinarnych.

W poniedziałek gotowanie przebiegało tu pod hasłem „Mamma mia - gotujemy po włosku”. Mali kucharze przyrządzili zatem krem z pomidorów z mozzarellą i chipsami z bagietki, pizzę z dodatkami według własnej receptury oraz klasyczne tiramisu. Te same smakowitości zostaną powtórzone w przyszły poniedziałek, bowiem - jak się okazało - kuchnia włoska ma wielu zwolenników również wśród smakoszy w wieku szkolnym.

Wcześniej, bo jeszcze w tym tygodniu (a także we wtorek za tydzień) odbędzie kucharzenie m.in. pt. „Przepis na makaron?”, kiedy to uczestnicy warsztatów przygotują: fusilli z kurczakiem w sosie śmietanowo - parmezanowym, spaghetti z drobiowymi pulpecikami i sosem pomidorowym oraz owoce zapiekane z serkiem mascarpone.

(MON)

Fot. R.STACHNIK

Komentarze

Dodaj komentarz

Akceptuję regulamin. Link do regulaminu
Pogoda
23
na godz. 15:00
Zobacz prognozę na trzy dni

Przez granice

Dodatek specjalny do „Kuriera Szczecińskiego”
wienbe logo Oderpartnerschaft logo
CZYTAJ WIĘCEJ

Über die Grenzen

Sonderbeilage der Zeitung „Kurier Szczeciński”
wienbe logo Oderpartnerschaft logo
LESEN SIE MEHR

Filmy

Zawieszanie i zdejmowanie baneru z siedziby PiS

Nekrologi

Sonda

Czy trasy alternatywne pozwalają szybciej dojechać nad morze?

 

W Kurierze Szczecińskim
Pierwsza strona
Kup najnowsze lub archiwalne wydanie Kuriera Szczecińskiego w wersji elektronicznej.
Przejdź do eKuriera
Zamieść ogłoszenie w Kurierze Szczecińskim oraz w wersji elektronicznej.
Daj Ogłoszenie