Niedziela, 22 grudnia 2024 r. 
REKLAMA

Jedzenie na kółkach [FILM]

Data publikacji: 23 maja 2016 r. 11:41
Ostatnia aktualizacja: 23 maja 2016 r. 21:32
Jedzenie na kółkach
 

Food trucki – coraz częściej widuje się je w różnych miejscach miast, a jeszcze tak mało o nich wiemy. Które danie cieszy się największą popularnością? W jaki sposób przygotowywane są dania? I dlaczego jedzenie z food trucka smakuje nam bardziej, niż w domu

Food trucki bardzo dynamicznie rozwijają się w Polsce. W samej Warszawie jest ich około 100 i można w nich zjeść dania z kuchni z całego świata.

– Pojawiają się food trucki z jedzeniem z Meksyku, Tajlandii, z Ameryki a także z Chin – mówi Newsrm.tv Katarzyna Mirecka z La Chica Sandwicheria – Niezmiennie jednak królują burgery. Nadal są bardzo popularne i to właśnie do food trucków, które serwują burgery, są największe kolejki.

Jedzenie przygotowywane jest w samochodzie, które musi spełniać warunki sanepidu. W środku auta znajduje się bieżąca woda oraz wszystkie potrzebne sprzęty. Podczas dużych zlotów i eventów wynajmowane są kuchnie cateringowe i gastronomiczne, ponieważ mała powierzchnia samochodu nie pozwala na przygotowywanie bardzo dużej ilości jedzenia. W związku z czym jedzenie w food truckach jest świeże, bo nie ma w nich miejsca na przetrzymywanie produktów.

- Myślę, że jedzenie w food truckach smakuje tak dobrze, gdyż od food truck-owców bije duża pasja do tego, co robimy – mówi Katarzyna Mirecka – Poza tym food trucki są wesołe, kolorowe i to przyciąga gości.

REKLAMA
REKLAMA

Dodaj komentarz

HEJT STOP
0 / 500


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA