W kuchni nowogardzkiego szpitala pracuje siedem kucharek. Personel kuchenny codziennie przygotowuje posiłki dla około 80 pacjentów z poszczególnych oddziałów. Jak tu będzie wyglądała wigilia? - Przygotujemy tradycyjne potrawy, chcemy, żeby ten czas także dla pacjentów naszego szpitala był wyjątkowy - mówią sympatyczne panie kucharki.
Pełna kontrola i żadnych odstępstw
Praca w szpitalnej kuchni zaczyna się o 7 rano - kończy o g. 18. Pierwsza zmiana rozpoczyna pracę od przygotowania pierwszego posiłku - śniadania, następnie jest II śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja. Wszystkie posiłki muszą być przygotowane zgodnie z zaplanowanym jadłospisem.
- Produkcja gastronomiczna wspólnie z zespołem kucharek przygotowuje codziennie świeże posiłki. Nasi pacjenci mają zbilansowaną dietę i jest ona podyktowana wytycznymi zaleconymi przez lekarza prowadzącego, w zależności od jednostki chorobowej. Potrawy, warzywa, owoce, pieczywo, mięso, jajka kurze czy nabiał są zawsze świeże i przygotowywane oraz wydawane na oddziały na bieżąco. Prowadzona w kuchni działalność
...