Gelato Festival World Masters to międzynarodowy konkurs, który od 2017 roku przemierza świat w poszukiwaniu najdoskonalszych smaków lodów, a już 8 lipca rozstrzygnie się los polskich uczestników konkursu. Miło nam donieść, że w konkursie bierze też udział Lodziarnia Artisan ze Szczecina Piotra i Adama Lubockich! Zresztą nie pierwszy raz ich lody o smaku chlebowca z ryżem jaśminowym i jagodą kamczacką podbijają podniebienia włoskich jurorów.
Lody szczecińskich mistrzów mają silną konkurencję, bo do konkursu smaków tylko z Polski zakwalifikowało się osiem krajowych lodziarni. Światowy finał konkursu - dla dziewięciu mistrzów - odbędzie się w grudniu 2021 roku.
W festiwalu bierze udział 17 krajów, 59 lodziarni prezentujących tyle samo oryginalnych smaków lodów rzemieślniczych.
Ocena lodów odbywa się w trybie hybrydowym - taki znak pandemicznych czasów. Będzie połączeniem transmisji
...