Czwartek, 02 maja 2024 r. 
REKLAMA

Nieudane kuchenne rewolucje

Data publikacji: 18 listopada 2020 r. 11:53
Ostatnia aktualizacja: 20 stycznia 2021 r. 10:32
Nieudane kuchenne rewolucje
 

Prawie półtora roku czekali mieszkańcy Szczecinka na emisję „Kuchennych rewolucji" Magdy Gessler. Restauratorka przebywała w Szczecinku we wrześniu 2019 roku, a na jej celowniku była restauracja „Zamek" mieszcząca się w południowym skrzydle szczecineckiego Zamku Książąt Pomorskich.

Początkowo, po remoncie zamku, restaurację prowadziła Samorządowa Agencja Promocji i Kultury. Krociowych zysków nie było. Prywatny przedsiębiorca, który wygrał przetarg na jej prowadzenie, myślał jednak inaczej. Być może sądził, że zabytkowy obiekt przyciągnie konsumentów, a mieszczące się w zamku takie instytucje jak Galeria Sztuki i Centrum Konferencyjne, a także pokoje hotelowe mogły dawać nadzieję na godziwy zarobek. Do restauracji mieszczącej się na parterze przypisany był też Piano Bar mieszczący się w zamkowych podziemiach. Nadzieje spełzły na niczym.

Na pomoc pospieszyła Magda Gessler. Jej przyjazd był sporą sensacją w Szczecinku. Sensacyjne było też zachowanie. Restauratorka dała odczuć, że jest „wielką gwiazdą". Chcących się z nią spotkać traktowała z góry, wymagała bezwzględnego

...
Zawartość dostępna dla Czytelników eKuriera
Pozostało jeszcze 63% treści.

Pełna treść artykułu dostępna w
eKurierze
z dnia 18-11-2020

 

Tekst i fot. (bar)
REKLAMA
REKLAMA

Komentarze

Kuchcik
2020-11-19 18:50:32
Kto to jeszcze ogląda. Program dla idiotów. Tak chamskiego zachowania jak Geslerowej nigdy jeszcze nie widziałem. Telewizja powinna uczyć kultury a nie chamstwa.
Zgred
2020-11-18 21:02:35
Kazdy taki program jest wg pewnego schematu. Najpierw pokazywany jest syf i brud w jakieś tam knajpie oraz trujące żarcie jakie było tam dotychczas serwowane. No i pani Gessler to uzdrawia i wszyscy są super. Jeżeli to jest prawda to w takiej zrewolucjowanej knajpie ja nigdy do końca życia bym nic nie zamówił. No bo skoro przed rewolucją tak było jak pokazują w programach to wynika jasno że wlascicie tych knajp w dupie mieli klientów sprzedając im smierdzace żarcie przygotowywane w syfie i brudzie co zostało udowodnione w emisjach programów. Osobiście w to nie wierzę i wydaje mi się że zostaje to maksymalnie podkręcone celem widowiskowosci odcinka. Ale kim trzeba być aby godzić się na taki scenariusz kpiacy ze starych klientów którym to rzekomo wciskalo się taki syf kiedy przychodzili jeść przed rewolucją.
Joanna
2020-11-18 21:01:18
Magda Gessler nie może odpowiadać za wszystkie restauracje którym się nie powiodło. Moim zdaniem jest to najlepszy kucharz. Pozdrawiam serdecznie Panią Magdę. Zawsze oglądam Kuchenne Rewolucje.
Smakosz
2020-11-18 18:58:31
A co ten TV szoł ma wspólnego z dobrą kuchnią? Jego celem jest zdobycie widzów a nie naprawa gastronomii.
kuchcik
2020-11-18 17:10:32
Nigdy nie wpuściłbym rozczochranej do garów.
do: Do "Ja"
2020-11-18 16:08:34
A co mają do tego dokonania w kuchni?
:)
2020-11-18 15:09:34
@ja-obejrzyj sobie każdy odcinek od nr 1 to zobaczysz wielu tzw. "kucharzy " i syf jaki mieli w restauracjach,kobieta otworzyła oczy wielu w gastronomii a że ktos sie nie nadaje do tego biznesu to juz nie jej wina .Wiele lokali do dzis działa swietnie-mimo covida albo z nim , i gotują duzo smaczniej i naturalnie.
Do "Ja"
2020-11-18 13:55:11
A może pokaż swoje zdjęcie i dokonania w kuchni?? A jak nie to wróć do zdalnych lekcji, bo uwagę dostaniesz.
Ja
2020-11-18 12:09:33
Roszczochrane babsko,żaden kucharz nie wpuścił tego na kuchnie!!! Chyba że lubi włosy w zupie itp.itd

Dodaj komentarz

HEJT STOP
0 / 500


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA