Rozmowa z Grzegorzem Kraczem, kucharzem z Nowogardu, który został wyróżniony za swoje dania przez królową Wielkiej Brytanii.
- Niedawny wywiad Meghan, księżnej Sussexu z domu Markle, i księcia Harry’ego przykuł uwagę ludzi na całym świecie, w tym także oczywiście członków brytyjskiej rodziny królewskiej i zapewne pańską. Wie pan, jaka jest prywatnie monarchini? Udało się panu zamienić z nią choć kilka słów?
- Meghan Markle i książę Harry są dziś na językach całego świata. Nic dziwnego, byli bardzo otwarci i opowiedzieli o tym, o czym do tej pory nie mogli mówić. Nie będę oceniał tej całej sytuacji i zawirowań w rodzinie królewskiej. Królową Elżbietę II miałem okazję widzieć kilka razy i dla niej przyrządzać ulubione potrawy z kuchni angielskiej i francuskiej. Podczas wizyty w restauracji „The Commonwealth Club" królowa osobiście wyróżniła mnie i podziękowała za przyrządzenie jednej z potraw, która jej zasmakowała. Były to roladki z kawiorem. Królową Elżbietę II odbieram jako kobietę nadzwyczajną, nieco tajemniczą, a przy tym łagodną, otwartą, z poczuciem humoru.
...