Poniedziałek, 23 grudnia 2024 r. 
REKLAMA

Zrezygnowali po wizycie Magdy Gessler. Przegrana rewolucja

Data publikacji: 12 marca 2019 r. 13:03
Ostatnia aktualizacja: 14 listopada 2022 r. 16:35
Zrezygnowali po wizycie Magdy Gessler. Przegrana rewolucja
 

Ten odcinek „Kuchennych rewolucji” wzbudził ogromne zainteresowanie mieszkańców Świnoujścia. Magda Gessler zawitała bowiem na wyspę Uznam, żeby pomóc ratować miejscową restaurację. Biznes młodego małżeństwa nie dotrwał jednak do emisji programu. Lokal został zamknięty, a do otwarcia szykują się obecnie nowi właściciele.

Bohaterami programu w TVN byli Ewa i Krzysztof, młode małżeństwo, które postanowiło przy Wybrzeżu Władysława IV otworzyć swój pierwszy poważny biznes. Oboje mogą się pochwalić piętnastoletnim stażem pracy w gastronomii. Ewa była kelnerką, a Krzysztof barmanem. Lokal, który w zamyśle właściciela miał być połączeniem restauracji oraz koktajlbaru, przynosił jednak straty. Klienci wchodzili, sprawdzali menu, rzucali okiem na puste stoliki i wychodzili. Ewa postanowiła zwrócić się do Magdy Gessler o pomoc.

Schemat tego odcinka przypominał większość poprzednich. A przynajmniej tych, w których już na wstępie było wiadomo, że będzie wrzało. I nie chodzi tutaj tylko o wrzącą wodę w garnkach kucharza…

– Czy to jest restauracja, czy bar? Te kolory są mało jadalne – powiedziała już na wstępie Magda Gessler.

Znaną restauratorkę rozczarowało wszystko: od pomysłu na biznes, przez wystrój lokalu, menu, ceny dań oraz samo przygotowanie posiłku. ©℗

Cały artykuł w „Kurierze Szczecińskim”, e-wydaniu i wydaniu cyfrowym z 12 marca 2019 r.

BaT

Fot. Robert Ignaciuk

Na zdjęciu: W tym odcinku programu Magdy Gessler było bardzo nerwowo. Zawrzało również po emisji „Kuchennych rewolucji” – na internetowych forach Świnoujścia.

REKLAMA
REKLAMA

Komentarze

Stop brudowi !
2022-11-14 16:33:45
Oglądam rewolucje od kilku dobrych lat. Pomijając Panią Gessler, którą można lubić lub nie ! To jestem przerażony jaki SYF zastaje Gesslerowa w tych lokalach, jak widać nikomu to nie przeszkadza, bo atakują tylko Ją ! a to że jedzą gówniane żarcie robione z odpadków, w warunkach gdzie już mój burek ma lepsze warunki, to wszystko jest ok ! Pytam gdzie jest SANEPID ,który to toleruje ? kto chodzi na tzw. kontrole ? Czy prawdą jest ,że koperta załatwia wszystko ? Gdzie jest PiS ?
M P K
2019-05-23 10:08:13
Stara gruba nie najedzona baba jaga Lazi po kuchni zaglada do garow wlosy rozczochrane Gdzie jest sanepid Zrywa ladne zaslony z okien ,tlucze szklo garnki Kim ona jest naraza wlascicieli lokali na wielkie straty A nowe wystroje i ceny dan wrecz odstraszaja konsumetow I narazaja wlascicieli do upadlosci lokali Kredyty sa drogie
M-K
2019-05-23 07:25:05
To nienazarta baba Gdzie ma czepek na rozczochranej glowie jak jest w kuchni Co na to sanepid Czy jej wolno bezkarnie rozbijac naczynia w czyims lokalu naczynia Calkowity brak wychowania i kutury Doprowadza lokale do ruiny za bardzo drogie wystroje I bardzo drogie dania Jak by u mnie w lokalu targala mi zaslony bez mojej zgody to kopa w dupe nagranie ma i oskarzyl ja o dewastacje mienia
@&@ do mati karczek
2019-03-14 07:31:35
Zbudowałem trzy osiedla, szpital, dwie szkoły, obiekty handlowe, nabrzeże w porcie, kilometry dróg, kilka mostów i inne obiekty a jedzenie u Gesslerowej nadal beznadziejne.
Kobra
2019-03-13 19:56:18
Krytykować każdy potrafi.Pozdrawiam Pani Madziu... Jest Pani super kobietą z wielkim talentem kulinarnym.
Criss
2019-03-13 19:36:42
Brawo p.Magdo,uwielbiam pania
Adamo
2019-03-13 15:54:28
Bo ona gdzie pójdzie robić rewolucje, tam gary o podłogę dudnią. Przy takim podejściu gesslerowej nie dziwię się im wcale, że nie wyszło
Ruda
2019-03-13 15:27:08
Po co złośliwe komentarze w stronę pani Magdy? Nie rozumiem ludzi zapraszają rycza proszą o pomoc a jak na światło dzienne wychodzi cały brud smród i nagle padają gorzkie słowa prawdy o danym miejscu to już p.Magda jest szykanowana a jest szczera co bardzo cenię. W końcu ktoś jest co otwiera nam oczy jaki syf jest podawany w pseudo restauracjach przez małe r ....Kucharze co nie mają pojęcia o gotowaniu kelnerki które są ale nie wiedzą po co ...Brak słów.
Bary
2019-03-13 14:43:50
To fakt powinna u siebie zrobić kuchenne rewolucje
Ivo
2019-03-13 12:31:33
Byłam u Fukiera.Jedzenie obłędne,ceny adekwatne do miejsca i potraw.Jak ktoś jest zawistny to nic dobrego nie napiszę.Pani Magda jest super i nikt tego nie zmieni.
Smakosz
2019-03-13 10:39:46
Kiepski lokal, kiepski program.
Doda
2019-03-13 10:19:04
Tak,bywa bezpośrednia i szczerą do bólu,ale nic nie bierze się z niczego...otwiera oczy na gastronomię od strony kuchni nie tylko nam widzą i konsumentom,ale samym właścicielom i udowadnia jak kto pracuje. Zwraca uwagę na jakość towaru,i bardzo dużo pokazuje co,jak, i z czym powinno się robić..I kto ż nas nosi osłonę głowy jak coś gotuję,myślę że sama wie najlepiej czy powinna czy nie! Najwyraźniej ma zdrowe włosy, których nie traci z głowy,a myślę,że taki krytyk kulinarny jak ona nie pozwoliła by sobie na taki przypał. A malinówka i wiśniòwka Pani Madzi jest kozacka!
₩¥@₩
2019-03-13 10:07:23
Według mojej opinii, dobrze robi,ze goni do sprzątania..jeśli ktoś nigdy nie miał do czynienia z pracą na kuchni, nie wie jak to jest...jeśli zostaję tylko kucharz i pomoc kuchenna na zmianie to nie ma takiej opcji ze posprzataja na 100% i wydadzą jedzenie..A i owszem posprzatane ale z wierzchu, a głębszy brud zostaje i przeradza się później w tą co pokazują np.W programie Gesslerowej..do takiego stanu rzeczy doprowadzają właściciele,czego nie dopilnowuja lub jeśli naprawdę im zależy to sami zakasaja rękawy i sami sprzątają,ale to rzadkością jest...
kacha
2019-03-13 09:13:34
kucharze w większości restauracji też nie noszą czepków więc po co te głupie gatki nie macie się czego czepiac
PORAŻAJĄCE!!!!!
2019-03-13 09:09:36
Czy w tym kraju są tylko głupcy,kołtuni i zazdrośnicy?Magda Gessler nie tylko pokazała, kto nas karmi i w jakich warunkach, ale walczy o jakość w kazdym miejscu ktore odwiedza.Moze sie nie wszystkim podobac forma, ale czy jestescie na tyle ograniczeni, ze nie zauważacie celu? Przeciez to wy bedziecie kiedyś bulić za wstrętne odmrażane kilkakrotnie żarcie przygotowane przez niedouków w brudnych kuchniach.Bez szacunku dla tradycji i klienta.Naprawdę tak chcecie? No to fajnie, dalej wieszajcie psy na osobie, ktora jest kontrowersyjna, bo przerasta małe polackie zawiści.szkoda gadać.
Interesujące
2019-03-13 08:49:46
Programy edukacyjne Magdy zapraszają do restauracji, podnoszą jakość potraw i obniżają ceny. Polska posprzątana, nowocześniejsza i kulinarnie mądrzejsza. Brawo!
Dragon
2019-03-13 08:44:11
Czytając niektóre komentarze można by pomyśleć że siedzą tu sami znawcy restauracji i gotowania Ale tak naprawdę to forum ignorantów ludzi zazdroszczących sukcesu ludzi którzy jedyne co potrafią to tylko obrażać i opluwać Czyli zwykła polska normalność
Dzoana
2019-03-13 08:24:25
Widac ze gowno wiecie jak ma wlosy spryskane lakierem do wlosow to smialo moze z takimi kudlami latac a bynajmniej pokazuje jakie brudasy gotuja dla ludzi pozdro dla Magdy Gesler
Kikpin
2019-03-13 07:43:11
Pani Magda nie Zana chyba do końca przepisów sanepidu raz że bez czepka a do mieszania ręką mas mięsnych itp powinno się zakładać gumowe rękawiczki po za tym z całym szacunkiem do Pani Gessler ale będąc w jednej z jej restauracji w Warszawie dostałam nie za smaczne naleśniki za dość wysoką cenę
Papaj
2019-03-13 07:03:14
Klałny zawsze zarabiajom a Pani dobry Cyrk robi ztych ludzi ja się dziwię że sanepid pani pozwala na kuchnię wchodzić w takimi kłakami a gdzie czepek
Obser
2019-03-13 07:01:04
Niech włoży czepek na głowę. Dobrze robi że walczy z brudem w lokalach
Opinia
2019-03-13 07:00:01
Moja mama potrafiła zrobić lepsze schabowe niż ta kudłata baba a mimo to nie rzucam talerzami o podłogę
Lips
2019-03-13 06:57:24
Idź do McDonalda
Obserw
2019-03-13 06:51:20
Podzielam uwagi innych Pani Magda Gessler powinna założyć czepek.
Srhek
2019-03-13 06:12:39
A co na to Ryszard z Warszawy z Sanatorium Miłości? Brak uprawnień, książeczki sanepidu. Jak tu jeść?
Kula
2019-03-13 05:44:16
Prostaczka i chamka, nie otrzymała dobrego wychowania, szacunku względem innych, są inne formy zachowań.
J.M.
2019-03-13 04:41:06
Chce dobrze, ale trochę przesadza...
Klient
2019-03-13 03:39:22
Czasem rację ma ale jeśli chodzi o cennik to innym by za grosze kazuje sprzedawać dania i jeszcze nie mrożone produkty a u niej pierogi po 50zl za mąkę i trochę sera i jeszcze opowiada że receptura 100letnia
Waldi
2019-03-13 03:08:21
Przeciętny program ,przeciętna prowadząca,Dla przeciętnego widza tvn-u..
Ewag
2019-03-13 00:41:28
Rewolucja nie musi się wiązać z upokaorzaniem ludzi . Ośmieszaniem ich. Nie do przyjęcia są przytyki dot. wyglądu , rzucanie przedmiotami itp. Na kuchni Pani Gessler się zna . Co do wystroju wnętrz..., No cóż , tu jest gorzej. Po ingerencji pani Magdy każdy lokal jest tonacji łowickiej spódnicy . Czy był choć jeden lokal , w którym kolorów odjęto ? .
Bartek
2019-03-13 00:12:43
Uwielbiam Panią Gessler za jej wyczucie smaku, styl i nie poddawanie się głupim komentarzom. Odwiedzam restauracje, w których była, w calej Polsce. To, co robi, to sztuka. Nie tylko kulinarna.
SIMON
2019-03-12 23:21:50
NIE LUBIĘ ZUPEŁNIE ŻE SZTUCZNYMI KLAKAMI PANI GESSLER. BEZ TEGO NAZWISKA NIEWIELE BY ZNACZYLA. TAK TO JEST ŚLUB DLA NAZWISKA A POTEM ROMANS Z MALOLATY. NAZWISKO ZOSTAŁO. CEL UŚWIĘCA ŚRODKI. A SWOJĄ DROGĄ TO CENY W JEJ KNAJPIE WALA Z NÓG, ALE JAKOŚCIĄ DUPY NIE UŻYWANA.
XYZ
2019-03-12 23:00:36
Ta kobieta sama powinna nauczyć się kultury, a nie uczyć kogoś brak u niej szacunku do ludzi
Hello
2019-03-12 22:47:06
Czy w takim brudzie i gówniane żarcie jadłbys w domu ? Na pewno nie . Więc nie krytykuj , dobrze Geslerka robi ze goni brudasów
Królowa obciachu!
2019-03-12 22:30:49
Ta baba za zachowanie i nie wyprażony język powinna już dawno się leczyć w psychiatryku,i płacić odszkodowania tym co wykończyła i z torbami puściła !!!!
Laura
2019-03-12 22:24:07
Uwielbiam ją. Ma kobieta charyzmę i charakterek . Prywatnie na pewno jest ciepłą uczynną i miłą osobą. Media robią swoje ukazując ją czasami w najgorszym możliwym świetle Najprościej krytykować, trudniej docenić jej trudy i starania.
AntyG
2019-03-12 21:55:26
Tak pani G zdobywa nowe lokale dla swoich knajp :P
A.g
2019-03-12 21:43:12
Szanowna Pani Magdo Gessler proszę panią o założenie na głowę jakiegoś nakrycia bo ja bym nie chciał mieć w zupie blond nitek pozdrawiam A.g
ibiza
2019-03-12 21:36:45
Znam właściciela restauracji, który jeździ po markerach i wykupuje wszystkie przecenione produkty, obojętnie - lody, mięso, warzywa, sery itp. A później robi z tego pyszne dania dla swoich klientów. Smacznego wszystkim, którym to nie przeszkadza. P. Gessler walczy z taką bylejakością i za to ją cenię. A że przy tym robi szoł na potrzeby tv- coś za coś.
Lena
2019-03-12 20:55:48
Uważam,że o prowadzeniu restauracji trzeba mieć pojęcie.Ci dwoje widocznie słabe mieli.A dzięki wizytom pani Magdy G.przynajmniej jesteśmy świadomi co dzieje się w większości restauracji.
Rosół
2019-03-12 20:10:54
Ohydne żarcie jest d niej drogie i źle podawane A o rosole ta pani chyba czytała w pomponiku
Yeti
2019-03-12 19:59:07
Nie przepadam za panią Gessler ale skoro ktoś ją zaprasza żeby przeprowadziła rewolucję to chyba coś u nich w lokalu nie hallo.Zaprasza się ze wszystkimi konsekwencjami.A każdy niech popatrzy na swoje "podwórko".
Gaga
2019-03-12 19:32:22
Źalośni jesteście. Ona pokazuje ten syf jakim karmia w pseudo restauracjach.Najtansze produkty byle co byle jak aby kasa była. Szacun dla P Magdy.ze robi z tym porządek.A ci co przerywają rewolucje to powinni poniesć koszty. Nie raz przyszlo mi zjesc w restauracjach. Co niektóre to bym zamknęła.
Mg
2019-03-12 19:16:08
Czemu M.G. Wszystko niszczy na swojej drodze. Szok, złośliwość.
Iwcia
2019-03-12 18:12:01
Nic nowego jeśli mowa o Gessler i jej pseudorewolucjach. Jedno wielkie G.
aha
2019-03-12 17:35:29
CZYLI pomogła im podjąć decyzję - jaki pożyteczny program !
bak
2019-03-12 17:32:50
Wcześniej knajpka mi się podobała, wpadałem tam od czasu do czasu. Szkoda. Po co te "rewolucje"?
Sandra
2019-03-12 17:32:40
Szkoda, że im nie wyszło. Nic miłego, stracić swój biznes, na który się ciężko pracowało.
obserwator
2019-03-12 16:25:40
a ten krzysiu to nie były ksiądz co ma juz restaurację???
Kabaret a nie przemiany
2019-03-12 14:50:35
Reguły gry producenta są jasne i czytelne.Jeżeli ktoś podpisuje umowę,to doskonale zdaje sobie sprawę z tego że jest częścią tego kabaretu.Nie rozumiem więc tego "aktorstwa" przed kamerami i płaczu na rynsztokowy momentami jak dla mnie język prowadzącej.To nie gastronomicy mają w tym programie błyszczeć a jego prowadząca.Konwencja jest taka jaka jest a bilans zysków i strat zawsze należy rozważyć przed złożeniem podpisu na umowie a nie po.
DoDo
2019-03-12 14:43:11
Kudłata baba niech "swoje"brudy u siebie posprząta
mati karczek
2019-03-12 14:40:04
@&@ Też za nią nie przepadam ale nie trawię takich tekstów. Pochwal się zatem co Ty osiągnałeś/aś poza tym że wstawiasz beznadziejne komentarze.
@&@
2019-03-12 13:44:58
Ta pani Gessler jest beznadziejna. W jej lokalach w Warszawie jedzenia jest beznadziejne, jak i ona.

Dodaj komentarz

HEJT STOP
0 / 500


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA