Na uczestników zlotu czekać będzie prawdziwa mozaika kuchni i smaków. Już w najbliższy weekend, przy centrum handlowym Atrium Molo, odbędzie się kolejny zlot food trucków.
Szykuje się prawdziwa gratka dla miłośników jedzenia. Potrawy z Meksyku czy Stanów Zjednoczonych to zaledwie przedsmak tego, co czeka koneserów smaków podczas zlotu food trucków w szczecińskim centrum handlowym.
Kilkanaście wyselekcjonowanych mobilnych restauracji zagwarantuje, że miłośnicy szybkich kulinariów znajdą coś dla siebie. Każdy z samochodów zaserwuje oryginalne potrawy z kuchni amerykańskiej, azjatyckiej i europejskiej – w wielu wariantach.
W ofercie mobilnej gastronomii dostępne będą typowe amerykańskie burgery, pikantne przysmaki rodem z Meksyku, ale też potrawy z Azji czy Belgii. Nie może także zabraknąć naszej kuchni domowej.
Nie zapomniano również o miłośnikach ekstremalnych smaków. Chętni będą mieli okazję spróbować unikalnego – bo molekularnego – napoju. Jak zapewnia organizator wydarzenia, oferta zaspokoi najwybredniejsze gusta.
Auta z jedzeniem nie będą jedyną atrakcją. Dla najmłodszych przygotowano strefę dziecięcą, a na odpoczynek po solidnej konsumpcji organizator zaprasza na strefę chill-outową (relaksacyjną).
Start imprezy w sobotę o godz. 10, a zakończenie w niedzielę o godz. 20. Strefę food trucków przygotowała organizacja „Futraki”, która współpracuje z pasjonatami kulinariów.
(KaNa)
Fot. Ryszard Pakieser