Smakowicie zapowiada się prezentacja naszego województwa na Targach „Smaki Regionów”, które w sobotę (19 bm.) rozpoczynają się w Poznaniu.
Łosoś kiszony z Kamienia Pomorskiego, wędzona sielawa z Pojezierza Drawskiego, pierniki szczecińskie, ogórki kołobrzeskie, zachodniopomorskie miody – to tylko niektóre potrawy kojarzone z Pomorzem Zachodnim, których będzie można spróbować w Wielkopolsce.
Naszymi produktami tradycyjnymi pochwalimy się na stoisku o pow. 150 m kw. A właściwie w wiosce rybackiej, która architekturą będzie nawiązywać do osady wikingów w Wolinie. Tu także będzie można spróbować zupy rybnej sporządzonej według średniowiecznej receptury.
Degustacji towarzyszyć będą pokazy średniowiecznego rzemiosła.
Targi „Smaki Regionów” odbywać się będą w dn. 19-22 bm. w hali Międzynarodowych Targów Poznańskich. Stoisko Pomorza Zachodniego znajdziemy w pawilonie 3a (nr 13).
Wstęp na targi jest bezpłatny.
(żan)
Fot. Międzynarodowe Targi Poznańskie
Na zdjęciu:
W ubiegłym roku stoisko Pomorza Zachodniego na poznańskich targach nawiązywało kształtem do ula.