Poniedziałek, 23 grudnia 2024 r. 
REKLAMA

To nie były lody pistacjowe

Data publikacji: 06 lutego 2018 r. 16:57
Ostatnia aktualizacja: 09 lipca 2019 r. 12:02
To nie były lody pistacjowe
 

Czy dwoje naszych Czytelników przejdzie na wegetarianizm po tym, co zobaczyli, nim jeszcze przyrządzili mięso?

W weekend w jednym ze szczecińskich dyskontów kupili ponadkilogramowe opakowanie karkówki. Karkówka – jak wiadomo – to obok schabu narodowe danie Polaków.

Pełni kulinarnych nadziei na smaczne danie (mięsiwo miało być upieczone w foliowym rękawie) konsumenci zabrali się za przygotowanie owej karkówki.

– Rozpocząłem delikatne nacinanie sztuki mięsa nożem, aby w szczelinki włożyć czosnek – relacjonuje pan domu.

Jakież jednak było jego zdumienie, gdy z małych nacięć zaczęła wypływać zielonkawa gęsta maź. – Przypominała lody pistacjowe – mówi szczecinianin.

Cały artykuł w „Kurierze Szczecińskim”, e-wydaniu i wydaniu cyfrowym z 6 lutego 2018 r.

 (kl)

Fot. Czytelnik

REKLAMA
REKLAMA

Komentarze

Konsument
2018-02-11 12:23:56
Dziwne że dopiero teraz to ktoś zauważył, zielona maź w mięsie, śmietanie, kefirach żółtym serze, itd i itd pochodzącym z tych tzn dyskontów to przecież norma w Polsce z zagranicznymi / zachodnimi sieciówkami, bo liczy dochód nie zdrowie polskiego konsumenta.
Cóż
2018-02-07 16:41:52
Jak ktoś lubi jeść mięso, to chyba wie, że spożywa różne wrzody, parchy i choroby zwierzęcia. Tajemnicą to nie jest, tylko nie zawsze to tak dobrze widać jak na tym obrazku. Wystarczy wrzoda zmielić i wszyscy się zajadają mięskiem.
Do "Niestety"
2018-02-07 08:46:27
Jak ktoś lubi wrzody to polecam w "Szpitalach Oddziały Chirurgiczne" a nie sklepy sieciowe z mięsem do wytopienia wrzodu !!!
Alicja
2018-02-07 07:58:29
Dlatego właśnie nie kupuję żadnego mięsa w marketach. Oni kupują od producenta po taniości i takiej sobie jakości. Wolę dać nawet 10 zł za kilogram mięsa więcej ale jeść ze sprawdzonego źródła a nie z marketu. Tam karkówkę można kupić już za 10 zł za kilogram. To ja się pytam co to za karkówka? Ja w swoim sklepiku za karkówkę płacę 22 zł za kilogram ale mam wartościowe mięso. Płacisz tanio to masz, to normalne.
Niestety
2018-02-06 19:31:23
Zwierzęta tak samo jak ludzie, poprostu mają wrzody, nie można tego stwierdzić przed rozkrojeniem karkówki lub łopatki. Kiedy pieczemy w całości , wrzody się wytapiają i nic nie pozostaje, są bezwonne.
w100
2018-02-06 19:14:07
LOVE BALCEROWICZ i LOVE MARKETY
Uffff
2018-02-06 18:54:19
Nie tylko w Polsce pracowałam w Niemczech widziałam to tylko zamrożone zielone guzy bleee
Kamila
2018-02-06 18:15:09
Wygląda wstrętnie! A co to była za maź, ktoś to badał?
to nie dyskonty!
2018-02-06 18:07:34
Dyskont nie produkuje mięsa. Oni je tylko kupują. Takie mięso wychodzi od producenta... Obawiam się, że producent wie, co sprzedaje...
Radek
2018-02-06 17:47:23
SMACZNEGO!
Szit !!!
2018-02-06 17:17:47
Norma w dyskontach Polskich,ostatnio widziałem spleśniałą pasztetową w opakowaniu próżniowym na półce,nigdy więcej nie będę korzystał z tych sieci handlowych !!!

Dodaj komentarz

HEJT STOP
0 / 500


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA