Czy dwoje naszych Czytelników przejdzie na wegetarianizm po tym, co zobaczyli, nim jeszcze przyrządzili mięso?
W weekend w jednym ze szczecińskich dyskontów kupili ponadkilogramowe opakowanie karkówki. Karkówka – jak wiadomo – to obok schabu narodowe danie Polaków.
Pełni kulinarnych nadziei na smaczne danie (mięsiwo miało być upieczone w foliowym rękawie) konsumenci zabrali się za przygotowanie owej karkówki.
– Rozpocząłem delikatne nacinanie sztuki mięsa nożem, aby w szczelinki włożyć czosnek – relacjonuje pan domu.
Jakież jednak było jego zdumienie, gdy z małych nacięć zaczęła wypływać zielonkawa gęsta maź. – Przypominała lody pistacjowe – mówi szczecinianin.
Dziwne że dopiero teraz to ktoś zauważył, zielona maź w mięsie, śmietanie, kefirach żółtym serze, itd i itd pochodzącym z tych tzn dyskontów to przecież norma w Polsce z zagranicznymi / zachodnimi sieciówkami, bo liczy dochód nie zdrowie polskiego konsumenta.
Cóż
2018-02-07 16:41:52
Jak ktoś lubi jeść mięso, to chyba wie, że spożywa różne wrzody, parchy i choroby zwierzęcia. Tajemnicą to nie jest, tylko nie zawsze to tak dobrze widać jak na tym obrazku. Wystarczy wrzoda zmielić i wszyscy się zajadają mięskiem.
Do "Niestety"
2018-02-07 08:46:27
Jak ktoś lubi wrzody to polecam w "Szpitalach Oddziały Chirurgiczne" a nie sklepy sieciowe z mięsem do wytopienia wrzodu !!!
Alicja
2018-02-07 07:58:29
Dlatego właśnie nie kupuję żadnego mięsa w marketach. Oni kupują od producenta po taniości i takiej sobie jakości. Wolę dać nawet 10 zł za kilogram mięsa więcej ale jeść ze sprawdzonego źródła a nie z marketu. Tam karkówkę można kupić już za 10 zł za kilogram. To ja się pytam co to za karkówka? Ja w swoim sklepiku za karkówkę płacę 22 zł za kilogram ale mam wartościowe mięso. Płacisz tanio to masz, to normalne.
Niestety
2018-02-06 19:31:23
Zwierzęta tak samo jak ludzie, poprostu mają wrzody, nie można tego stwierdzić przed rozkrojeniem karkówki lub łopatki.
Kiedy pieczemy w całości , wrzody się wytapiają i nic nie pozostaje, są bezwonne.
w100
2018-02-06 19:14:07
LOVE BALCEROWICZ i LOVE MARKETY
Uffff
2018-02-06 18:54:19
Nie tylko w Polsce pracowałam w Niemczech widziałam to tylko zamrożone zielone guzy bleee
Kamila
2018-02-06 18:15:09
Wygląda wstrętnie! A co to była za maź, ktoś to badał?
to nie dyskonty!
2018-02-06 18:07:34
Dyskont nie produkuje mięsa. Oni je tylko kupują. Takie mięso wychodzi od producenta... Obawiam się, że producent wie, co sprzedaje...
Radek
2018-02-06 17:47:23
SMACZNEGO!
Szit !!!
2018-02-06 17:17:47
Norma w dyskontach Polskich,ostatnio widziałem spleśniałą pasztetową w opakowaniu próżniowym na półce,nigdy więcej nie będę korzystał z tych sieci handlowych !!!
Zgadzam się na przechowywanie moich danych osobowych na urządzeniu, z którego korzystam w formie tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych (w tym na profilowanie i w celach analitycznych) przez Kurier Szczeciński sp. z o.o. Więcej w naszej Polityce Prywatności.