Wtorek, 16 lipca 2024 r. 
REKLAMA

Szczecińska restauracja doceniona za kuchnię brazylijską

Data publikacji: 12 stycznia 2020 r. 19:16
Ostatnia aktualizacja: 15 stycznia 2020 r. 18:43
Szczecińska restauracja doceniona za kuchnię brazylijską
 

Podróżniczy dziennikarze serwisu Big 7 Travel docenili szczecińską restaurację Brasileirinho i przyznali jej 4. miejsce w rankingu „50 najlepszych restauracji z kuchnią brazylijską w Europie”. Z zestawień serwisu korzystają m.in.: amerykański dwutygodnik „Forbes”, magazyn Vogue, sieć informacyjna NBC News, brytyjska gazeta „Daily Mail” czy niemiecki tygodnik „Der Spiegel”.

„Ta niesamowita restauracja specjalizuje się w moqueca, tradycyjnej potrawie ze stanu Bahia. To smaczne połączenie owoców morza, mleka kokosowego i oleju palmowego, podawane w moquequeira (specjalnym glinianym naczyniu). Jest też dużo mięsa – bez niego nie byłaby to brazylijska restauracja!” – czytamy w recenzji Big 7 Travel.

Brasileirinho znajduje się na Podzamczu i funkcjonuje od 2017 roku. Skąd pomysł na lokal? Jak piszą właściciele: „Z naszych marzeń powstało miejsce, w którym spróbujesz prawdziwej brazylijskiej kuchni, a wszystkie dania, których skosztujesz, to połączenie wspomnień, życiowych doświadczeń i pragnień, połączonych z nowoczesnymi technikami i estetyką”.

Szczeciński lokal wyprzedził w zestawieniu topowe restauracje między innymi z: Paryża, Pragi, Florencji, Lyonu, Lizbony. Co ciekawe, na 20. miejscu znalazła się warszawska restauracja Browar De Brasil, która serwuje dania polsko-brazylijskie, tapas i piwo.

Big 7 Travel to znany podróżniczy serwis, który razem z Big 7 Hotels i Big 7 Food tworzą Big 7 Media. Ich treści i publikacje obserwuje obecnie prawie pół miliona osób z całego świata. „Mamy zespół doświadczonych pisarzy podróżniczych, którzy dzielą się swoją wiedzą z miejsc z każdego zakątka świata”. Z ich zestawień korzystały takie wydania, jak: „Forbes”, „Vogue”, „NBC News”, „Daily Mail” czy „Der Spiegel”. ©℗ 

(KaNa)

Fot. Dariusz Gorajski

REKLAMA
REKLAMA

Komentarze

Tego się nie da opisać
2020-01-15 18:23:26
Jak widzę te zawzięte i chamskie komentarze, to trudno się dziwić , że jedni mają lepiej, a drudzy gorzej. Nie znam wielu krajów , w których ludzie mają taką zawiść w sobie i buractwo. Weźcie kredyt na mieszkanie, pożyczcie pieniądze , zaryzykujcie wszystko i otwórzcie lepszą restaurację brazylijską lub nawet ukraińską , która co najmniej będzie miała jakikolwiek ruch lub wychodziła na zero , a później zobaczcie jak to ciężko , aby zrozumieć co będzie ciężko co to znaczy prowadzić restaurację. A tym czasem , obżerajcie się swoją karkówką z netto i kebabem mrożonym, a jak już weźmiecie się do roboty i będziecie używać mózgu to zarabiajcie tyle, aby was było stać jeść w dobrych restauracjach w Polsce lub na świecie i wtedy ewentualnie możecie dawać swoją opinię. Tym czasem , możecie dyskutować gdzie jest tańsze piwo w okolicy. Patriota lokalny i człowiek , który jest pro biznesowy , za którym idą podatki lokalne , za które Ci idioci mogą siedzieć na ciut lepszych ławkach w swoim parku i wyżywać swoje frustracje na innych.
Bobi X
2020-01-13 20:37:28
Dodają do potraw olej palmowy......to ten zdrowy?
Brawo
2020-01-13 19:00:14
Gratulacje ! Inni powinni brac tylko przykład . Tylko naśladować ! Jeszcze raz duże Brawa 🥂🍾♥️
teść pasierba do @ Bzdura
2020-01-13 15:39:30
- ty tłumoku korzystasz tylko z "Szafka na żywność przy ul. Łokietka", na nic innego ciebie nie stać.
@do @ Bzdura
2020-01-13 14:20:47
Nie stać matoła. "Małe białe", to jego klimaty.
do @ Bzdura
2020-01-13 12:53:47
"Zapłacili za to" - co ty spekulujesz? Zjedli, smakowało, nie musieli "puszczać pawia" i napisali pozytywnie. Ostatecznie możesz sam "demokratycznie" się przekonać. Tam stoły nie posiadają szulad na koperty - słowo!
do @ smakosz
2020-01-13 12:44:36
"A kucharz to z Ukrainy czy Polski ?" Ty zboku, chciałbyś ukraińskiego kucharza "konsumować", już ukraińska kucharka nie pasuje. Znałem takie "kucharki" przy wylocie na Berlin, "lody" podawały znakomicie.
Bzdura
2020-01-13 11:15:17
Zapłacili za to
Robert
2020-01-13 06:49:04
Świetnie! Oby więcej takich wiadomości.
Mirek
2020-01-13 00:22:14
Brawo!!!!
smakosz
2020-01-12 22:31:48
A kucharz to z Ukrainy czy Polski ?
Szczecinianin
2020-01-12 21:38:25
Gratuluję bardzo.
@Miś
2020-01-12 20:42:58
Jak coś szczecińskiego na światowym poziomie to dlaczego nie reklamować?? Warto wspierać wszystkie nasze rodzime sukcesy!!! Brawo gratulacje
Miś
2020-01-12 19:19:56
Fajna reklamka w Kurierze.

Dodaj komentarz

HEJT STOP
0 / 500


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA