Szczecińska restauracja doceniona za kuchnię brazylijską
Szczecińska restauracja doceniona za kuchnię brazylijską
Data publikacji: 12 stycznia 2020 r. 19:16
Ostatnia aktualizacja: 15 stycznia 2020 r. 18:43
Podróżniczy dziennikarze serwisu Big 7 Travel docenili szczecińską restaurację Brasileirinho i przyznali jej 4. miejsce w rankingu „50 najlepszych restauracji z kuchnią brazylijską w Europie”. Z zestawień serwisu korzystają m.in.: amerykański dwutygodnik „Forbes”, magazyn Vogue, sieć informacyjna NBC News, brytyjska gazeta „Daily Mail” czy niemiecki tygodnik „Der Spiegel”.
REKLAMA
„Ta niesamowita restauracja specjalizuje się w moqueca, tradycyjnej potrawie ze stanu Bahia. To smaczne połączenie owoców morza, mleka kokosowego i oleju palmowego, podawane w moquequeira (specjalnym glinianym naczyniu). Jest też dużo mięsa – bez niego nie byłaby to brazylijska restauracja!” – czytamy w recenzji Big 7 Travel.
Brasileirinho znajduje się na Podzamczu i funkcjonuje od 2017 roku. Skąd pomysł na lokal? Jak piszą właściciele: „Z naszych marzeń powstało miejsce, w którym spróbujesz prawdziwej brazylijskiej kuchni, a wszystkie dania, których skosztujesz, to połączenie wspomnień, życiowych doświadczeń i pragnień, połączonych z nowoczesnymi technikami i estetyką”.
Szczeciński lokal wyprzedził w zestawieniu topowe restauracje między innymi z: Paryża, Pragi, Florencji, Lyonu, Lizbony. Co ciekawe, na 20. miejscu znalazła się warszawska restauracja Browar De Brasil, która serwuje dania polsko-brazylijskie, tapas i piwo.
Jak widzę te zawzięte i chamskie komentarze, to trudno się dziwić , że jedni mają lepiej, a drudzy gorzej. Nie znam wielu krajów , w których ludzie mają taką zawiść w sobie i buractwo. Weźcie kredyt na mieszkanie, pożyczcie pieniądze , zaryzykujcie wszystko i otwórzcie lepszą restaurację brazylijską lub nawet ukraińską , która co najmniej będzie miała jakikolwiek ruch lub wychodziła na zero , a później zobaczcie jak to ciężko , aby zrozumieć co będzie ciężko co to znaczy prowadzić restaurację. A tym czasem , obżerajcie się swoją karkówką z netto i kebabem mrożonym, a jak już weźmiecie się do roboty i będziecie używać mózgu to zarabiajcie tyle, aby was było stać jeść w dobrych restauracjach w Polsce lub na świecie i wtedy ewentualnie możecie dawać swoją opinię. Tym czasem , możecie dyskutować gdzie jest tańsze piwo w okolicy.
Patriota lokalny i człowiek , który jest pro biznesowy , za którym idą podatki lokalne , za które Ci idioci mogą siedzieć na ciut lepszych ławkach w swoim parku i wyżywać swoje frustracje na innych.
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
Bobi X
2020-01-13 20:37:28
Dodają do potraw olej palmowy......to ten zdrowy?
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
Brawo
2020-01-13 19:00:14
Gratulacje !
Inni powinni brac tylko przykład .
Tylko naśladować !
Jeszcze raz duże Brawa 🥂🍾♥️
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
teść pasierba do @ Bzdura
2020-01-13 15:39:30
- ty tłumoku korzystasz tylko z "Szafka na żywność przy ul. Łokietka", na nic innego ciebie nie stać.
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
@do @ Bzdura
2020-01-13 14:20:47
Nie stać matoła. "Małe białe", to jego klimaty.
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
do @ Bzdura
2020-01-13 12:53:47
"Zapłacili za to" - co ty spekulujesz? Zjedli, smakowało, nie musieli "puszczać pawia" i napisali pozytywnie. Ostatecznie możesz sam "demokratycznie" się przekonać. Tam stoły nie posiadają szulad na koperty - słowo!
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
do @ smakosz
2020-01-13 12:44:36
"A kucharz to z Ukrainy czy Polski ?" Ty zboku, chciałbyś ukraińskiego kucharza "konsumować", już ukraińska kucharka nie pasuje. Znałem takie "kucharki" przy wylocie na Berlin, "lody" podawały znakomicie.
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
Bzdura
2020-01-13 11:15:17
Zapłacili za to
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
Robert
2020-01-13 06:49:04
Świetnie! Oby więcej takich wiadomości.
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
Mirek
2020-01-13 00:22:14
Brawo!!!!
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
smakosz
2020-01-12 22:31:48
A kucharz to z Ukrainy czy Polski ?
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
Szczecinianin
2020-01-12 21:38:25
Gratuluję bardzo.
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
@Miś
2020-01-12 20:42:58
Jak coś szczecińskiego na światowym poziomie to dlaczego nie reklamować??
Warto wspierać wszystkie nasze rodzime sukcesy!!!
Brawo gratulacje
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.
Miś
2020-01-12 19:19:56
Fajna reklamka w Kurierze.
Aby odpowiedzieć na komentarz, musisz być zalogowany.