Środa, 14 sierpnia 2024 r. 
REKLAMA

Szczecinianka walczy o tytuł Mistrza Kuchni

Data publikacji: 07 października 2018 r. 09:22
Ostatnia aktualizacja: 09 lipca 2019 r. 12:22
Szczecinianka walczy o tytuł Mistrza Kuchni
Fot. TVN Newspix Michał Stawowiak  

Dzięki pierogom z kaszanką, cebulą, cynamonem i czekoladą Patrycji Rygusiak udało się dostać do obecnie emitowanego programu „MasterChef”. Teraz zdolna szczecinianka jest w finałowej czternastce. Trzymamy kciuki i życzymy jej wygranej w programie!

P. Rygusiak ukończyła architekturę wnętrz w szczecińskiej Akademii Sztuki, potem rozpoczęła studia magisterskie w Akademii Sztuk Pięknych w Poznaniu. Niestety, nie zdążyła obronić pracy magisterskiej, bo… dostała się do wspomnianego programu kulinarnego.

– Pierwszym krokiem, który trzeba wykonać, żeby się dostać do programu, jest wypełnienie bardzo długiego formularza. Musiałam w nim np. porównać się do jakiegoś dania. Ja wpisałam sajgonkę, bo mała i zakręcona – zdradza P. Rygusiak. – Było tam też pytanie o to, czy jestem w stanie rzucić swój zawód, by zająć się profesjonalnie gotowaniem. Ja wpisałam, że nie, bo kocham architekturę wnętrz i choć gotowanie to ogromna pasja, wolałabym pozostać przy swoim zawodzie. Zwłaszcza że od drugiego roku studiów pracuję, a  obecnie mam tak dużo zleceń, iż brakuje u mnie wolnych terminów na kolejne zamówienia. W przyszłości marzę o małej knajpce z krótkim menu i paroma stolikami, ale to byłby dodatek do pracy architekta wnętrz. Myślałam, że stacja telewizyjna nie będzie zainteresowana moim udziałem w programie, skoro zadeklarowałam w zgłoszeniu moją ogromną miłość do obecnego zawodu oraz na przykład to, że nie jem mięsa. Tymczasem po trzech dniach otrzymałam zaproszenie na precasting i zadanie, by przygotować takie danie, które da się podgrzać w pięć minut. Zrobiłam między innymi pierogi z kaszanką. ©℗

Cały artykuł w „Kurierze Szczecińskim”, e-wydaniu i wydaniu cyfrowym z 5 października 2018 r.

Monika GAPIŃSKA

Fot. TVN Newspix Michał Stawowiak

Na zdjęciu: Dzięki pierogom z kaszanką, cebulą, cynamonem i czekoladą Patrycji Rygusiak udało się dostać do programu „MasterChef”. Ten widowiskowy kulinarny show telewizyjny po raz pierwszy wyemitowano przez stację BBC w 1990 r. Od tamtej pory program doczekał się edycji w 35 krajach na całym świecie, bijąc rekordowe wyniki oglądalności. W Polsce trwa właśnie siódma edycja konkursu. Emisja programu w niedzielę o godz. 20 w TVN. 

REKLAMA
REKLAMA

Dodaj komentarz

HEJT STOP
0 / 500


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA