Wtorek, 19 listopada 2024 r. 
REKLAMA

Niestrawne lato nad Bałtykiem

Data publikacji: 25 lipca 2018 r. 10:17
Ostatnia aktualizacja: 09 lipca 2019 r. 12:16
Niestrawne lato nad Bałtykiem
 

Zatrucie pokarmowe wśród gości hotelu „Blue Marine” w mieleńskiej dzielnicy Unieście zakończy się pozwem zbiorowym?

Hotel jest trzygwiazdkowy. Leży blisko Bałtyku, a pobyt nad morzem reklamuje jako wypoczynek dla całych rodzin. Gwarantuje wyżywienie we własnym lokalu gastronomicznym. Stan higieniczny kuchni podlega kontroli inspektorów sanitarnych. W tym miesiącu jednak doszło do wystąpienia dolegliwości żołądkowych u grupy gości po spożyciu serwowanych pokarmów. Uskarżali się na to dorośli i dzieci. Ze strony turystów, którzy opuścili hotel, wyszły zawiadomienia o nieprawidłowościach w „Blue Marine”.

Na razie sanepid nie ustanowił kwarantanny, choć wstępne wyniki badania pobranych próbek wskazują, że to salmonella była powodem zatrucia. Kontrola Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Koszalinie uznała, że nie ma podstaw do zamknięcia obiektu.
Jak nieoficjalnie się dowiedzieliśmy, taka sytuacja wywołuje większe zniecierpliwienie u poszkodowanych, bo zagrozili właścicielom ośrodka wystąpieniem z pozwem zbiorowym z powodu narażenia zdrowia na szwank. Nie zadowala ich obietnica, że szefostwo hotelu chce sprawę załatwić polubownie i powstałe niedogodności zrekompensować częściowym zwrotem kosztów pobytu nad Bałtykiem. ©℗

Tekst i fot. (m)

REKLAMA
REKLAMA

Komentarze

PO_dratowany
2018-07-26 13:04:53
"Zasr*** pół hotelu pewnie po nieświeżym serku i robią awanturę." To nie był serek lecz "świeża byłtycka ryba" - jak ona w tym sezonie się nazywa?
Zatruty
2018-07-25 11:52:54
O rany, wielkie halo. Zasr*** pół hotelu pewnie po nieświeżym serku i robią awanturę.
-
2018-07-25 11:14:48
Opisać sprawę na wszystkich portalach hotelowych, niech wszyscy wiedzą o jakości usług tego obiektu.

Dodaj komentarz

HEJT STOP
0 / 500


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA