Sobota, 27 kwietnia 2024 r.

Mężczyzna wpadł do wody. Oświadczenie zarządu "Gryfii" (akt. 2)

Data publikacji: 30 czerwca 2018 r. 12:26
Ostatnia aktualizacja: 09 lipca 2019 r. 12:14
Mężczyzna wpadł do wody. Oświadczenie zarządu "Gryfii"

Na terenie Morskiej Stoczni Remontowej Gryfia w Szczecinie trwają poszukiwania mężczyzny, który  wraz z obsługiwanym przez siebie wózkiem akumulatorowym około godz. 11 wpadł do wody. Na miejscu działania prowadzi zastęp z Jednostki Ratowniczo-Gaśniczej nr 5. Do poszukiwania mężczyzny wysłano także jednostkę nurków.

***

Strażacy wyłowili ciało mężczyzny.

***

Zarząd MSR „Gryfia” wydał oświadczenie, w którym z przykrością potwierdza, że  30 czerwca ok. godz. 11 na terenie zakładu w Szczecinie doszło do tragicznego wypadku, wskutek którego zginął pracownik stoczni.

- Na chwilę obecną trwają czynności wyjaśniające prowadzone przez policję pod nadzorem prokuratury oraz Państwowej Inspekcji Pracy - informuje zarząd „Gryfii”. - Jednocześnie rozpoczęto obowiązujące w stoczni procedury celem wyjaśnienia przyczyn wypadku.

(KaNa)

Fot. Elżbieta Kubowska (arch.)