Lody tajskie, gofry, świeżo wyciskane soki, frytki czy burgery – tego wszystkiego do końca września będziemy mogli spróbować na Nabrzeżu Starówka. Tuż przy „dźwigozaurach” powstaje bowiem aleja food trucków.
Szczecinianie na dobre zasmakowali w daniach przygotowywanych w restauracjach na kółkach. Popularnością cieszą się nie tylko tradycyjne hamburgery, ale też potrawy z dalszych zakątków świata, a food truckowa oferta w Szczecinie stale rośnie.
- Podążając za tym trendem Żegluga Szczecińska postanowiła stworzyć na szczecińskich bulwarach małą aleję food trucków - tłumaczy Piotr Zieliński z Centrum Informacji Miasta. - Przysmaków z samochodowych restauracji spróbować będzie można do końca września na Nabrzeżu Starówka, w sąsiedztwie odnowionych dźwigów i portu jachtowego na Wyspie Grodzkiej.
(t)
Fot. Anna GNIAZDOWSKA (arch.)