wtorek, 23 stycznia 2018.
Strona główna > Wiadomości > Karnawału jeszcze tylko trochę

Karnawału jeszcze tylko trochę

Karnawału jeszcze tylko trochę
Data publikacji: 2016-01-28 17:04
Ostatnia aktualizacja: 2017-08-09 23:35
Wywietleń: 1679 111935

JUŻ dziewiątego lutego zakończy się karnawał. To oznacza, że wyszaleć się na parkiecie możemy tylko w ten i najbliższy weekend. Jednak, gdy decydujemy się na pójść na bal, musimy liczyć się nie tylko z czekającymi nas atrakcjami, ale i wydatkami.

Już ostatni dzwonek na rezerwację, bo raz, że zostało już niewiele czasu, a dwa, że i o miejsca może być trudno. Dobrze zatem podjąć decyzję. 

Francuska zupa cebulowa z grzankami i serem, pierś z kurczaka w otoczce ziół i pieprzu ułożona na sosie winnym, podana z zapiekanką ziemniaczaną i warzywnym strudlem do tego zimne przystawki, ciasta, tor czekoladowy, ale już alkohol we własnym zakresie - to propozycja „Lawendy" na szczecińskich Pomorzanach. Muzykę serwował będzie DJ. Uczestnictwo kosztuje 90 złotych od osoby.

Przy muzyce lat 80. i 90. minionego wieku będą bawić się gości w Spiżarni Szczecińskiej. Tutaj zapłacić trzeba 100 złotych za osobę, skosztować będzie można specjałów z menu śledzikowego, para otrzymuje także 0,5 litra wódki i litr napoju.

Zespół Swing Lovers zagra imprezowiczom w Rocker Clubie. Tutaj już dziś (w piątek) Bal Gangstera. Organizatorzy zachęcają, aby panie włożyły sukienki retro, pióra, kabaretki, panowie zaś garnitury, kapelusze.

Wstęp w Browarze Polskim jest bezpłatny, przy czym organizatorzy namawiają jednak, aby rezerwować miejsca i menu. Bal przebierańców, w którym tematyka jest dowolna, odbędzie się tam 5 lutego. Do tego także 9. lutego „śledzik".

Music Flowers Orchestra i wodzirej - Zenosław Borkowski. To oni mają zapewnić doskonałą zabawę podczas Balu Morskiego w Starej Rzeźni. Za 125 zł za osobę można liczyć na gorący posiłek i drinka CubaLibre. Organizatorzy obiecują tańce do białego rana.

Bilet za 20 złotych nie obejmuje jedzenia, bilet za 70 złotych jest już z posiłkiem. Takie alternatywy dla gości przygotował policki hotel „Dobosz". W tej drugiej z cen są: roladki drobiowe z boczkiem wędzonym, ogórkiem i papryką w sosie własnym,ziemniaczki szyszki, bukiet jarzyn z wody i zimne zakąski.

 Jak powinniśmy ubrać się na zabawę karnawałową tej zimy, jeśli w grę nie chodzą przebieranki? Panowie nie muszą kombinować - elegancka koszula, garnitur i sprawa załatwiona. Natomiast panie powinny postawić na przepych, choć oczywiście kontrolowany. Nie powinno zabraknąć cekinów, piór, kamieni. Sprawdzi się ogromna biżuteria. I koniecznie - szpilki, ewentualnie koturny. nie powinno zabraknąć cekinów, piór, kamieni. ©℗

(kol)

Fot.: Robert STACHNIK

 

 

 

Karnawału jeszcze tylko trochę Karnawału jeszcze tylko trochę

Komentarze

Lekkoduchy
Należy dopisać, że ten artykuł dotyczy wyłącznie porządnych, wierzących ludzi, bo bezbożnicy balują całe życie.
2016-01-29 07:58:50

Dodaj komentarz

Akceptuję regulamin. Link do regulaminu
Pogoda
0
na godz. 18:00
Zobacz prognozę na trzy dni

Przez granice

Dodatek specjalny do „Kuriera Szczecińskiego”
Przez granice
CZYTAJ WIĘCEJ

Über die Grenzen

Sonderbeilage der Zeitung „Kurier Szczeciński”
Uber die grenzen
LESEN SIE MEHR

Filmy

Bicie rekordu w spinningu rowerowym
Światełko do nieba 2018
Wielkie granie na Łasztowni
Poprzedni Następny
W Kurierze Szczecińskim
Kup najnowsze lub archiwalne wydanie Kuriera Szczecińskiego w wersji elektronicznej.
Przejdź do sklepu
Zamieść ogłoszenie w Kurierze Szczecińskim oraz w wersji elektronicznej.
Daj Ogłoszenie
Cyfrowy