niedziela, 27 maja 2018.
Strona główna > Opinie > Opinie Czytelników (29.10.2015)

Opinie Czytelników (29.10.2015)

Data publikacji: 2015-10-29 12:59
Wywietleń: 708 34292

- Problem z postawieniem pomnika Lecha Kaczyńskiego? Dla mnie nie powinien on w ogóle zaistnieć. Dlaczego systematycznie budujemy i odnawiamy pomniki niemieckie? Czy większe zasługi dla miasta od Kaczyńskiego ma Colleoni? Dlaczego jego pomnik nie budzi kontrowersji a byłego prezydenta tak? Za mało jest w mieszkańcach Szczecina patriotyzmu. My, Polacy nie potrafimy dbać o nasze dobro narodowe. Wstyd!

* * *

 - Jako były  żołnierz AK, aktualnie człowiek korpusu weteranów walk o niepodległość RP, z wielką satysfakcją przyjąłem wiadomość dotyczącą wyników do sejmu i senatu. Po latach kiedy podwyższano podatki i rosło bezrobocie, wreszcie stery rządów przejmują politycy skupieni wokół programu partii Prawo i Sprawiedliwość. Wierzę, iź pod hasłem odnowy nastąpi rozwój kraju, a rodakom będzie źyło się lepiej.

* * *

 - Lasy uratowane !! Rząd PO - PSL z uporem maniaka dążył do sprzedania lasów państwowych. Ostatnio podjętej uchwały o prywatyzacji lasów prezydent Duda nie podpisał - dzięki mu za to i brawa dla wyborców, którzy głosowali na niego. W przeciwnym przypadku były prezydent Komorowski niechybnie swym podpisem pozbawiłby Polskę naszego dobra narodowego.

* * *

 - Zbigniew Grylas z Nowoczesnej został posłem, choć zdobył tylko 1011 głosów. Kpina! Więcej ludzi przychodzi na koncerty disco polo. Powinna być ustalona minimalna granica głosów. Jakim cudem z taką liczbą wszedł do sejmu? To prawie tyle głosów, ile dostaje prezes ogródków działkowych na Warszewie. Kukiz miał rację, źe ordynacja wyborcza jest do bani.

* * *

- Nie zgadzam się na to, żeby red. Tomasz Lis otrzymywał 5,5 mln rocznie za prowadzenie swojego programu w Telewizji Polskiej. Wiadomą sprawą jest, że telewizja publiczna utrzymuje się z reklam i abonamentu. Płacę ów haracz i uważam, że dziennikarze nie powinni otrzymywać aź takiej wysokiej kwoty za swoją pracę.

* * *

- Nie cieszę się na myśl, że w Sejmie bedą  Bartosz Arłukowicz i Magdalena Kochan. Ciekawe kto na nich głosował. Dobrze jednak, że do tego grona dostał się Sylwester Chruszcz, może on będzie pamiętał o Zachodniopomorskim a w szczególności będzie dbał o dobro miasta Szczecina.

* * *

 - W środowym wydaniu "Kuriera" jest informacja o tym, że Donald Tusk zaapelował do przyszłego rządu polskiego by utrzymywał dobre kontakty z sąsiadami. A kto popsuł stosunki z Rosją? Właśnie PO, na czele z Tuskiem. Obłudnik, co innego mówi, co innego robi i jeszcze myśli co innego. A najgorsze jest to, że udaje wielkiego patriotę.

 

Poglądy zamieszczone w tej rubryce mogą się rozmijać ze stanowiskiem redakcji.

Komentarze

Dodaj komentarz

Akceptuję regulamin. Link do regulaminu
Pogoda
14
na godz. 03:00
Zobacz prognozę na trzy dni

Przez granice

Dodatek specjalny do „Kuriera Szczecińskiego”
Przez granice
CZYTAJ WIĘCEJ

Über die Grenzen

Sonderbeilage der Zeitung „Kurier Szczeciński”
Uber die grenzen
LESEN SIE MEHR

Filmy

Różne odcienie filharmonii
Zwiedzanie z prezydentem
Opóźnienia na szczecińskim dworcu
Poprzedni Następny

Nekrologi

kondolencje

W Kurierze Szczecińskim
Kup najnowsze lub archiwalne wydanie Kuriera Szczecińskiego w wersji elektronicznej.
Przejdź do sklepu
Zamieść ogłoszenie w Kurierze Szczecińskim oraz w wersji elektronicznej.
Daj Ogłoszenie
Cyfrowy
„Mirosław Kwiatkowski niniejszym przeprasza za bezprawne naruszenie dóbr osobistych Pana Przemysława Rafała Chmury, których to naruszeń dopuścił się w treści sporządzonych przez siebie artykułów pod tytułem: – „Biuro nieruchomości w przepompowni”, „Pośredników ci u nas dostatek”, „Wypaczone notarialne umowy”, „Notariusze naginali przepisy”, „Czarna dziesiątka mijającego roku”, „Chwasty tygodnia”, „Pośrednicy drwią z Temidy” oraz „Wyrok na notariusza” opublikowanych w Kurierze Szczecińskim odpowiednio w dniach 23 stycznia 2015 r., 13 lutego 2015 r., 27 listopada 2015 r., 28 grudnia 2015 r., 31 grudnia 2015 r., 9 września 2016 r. oraz 11 października 2016 r., a także stronie internetowej gazety, w których to artykułach zawarto nieprawdziwe i niesprawdzone informacje na temat sposobu świadczenia usług przez Pana Przemysława Rafała Chmurę, w czasie gdy wykonywał on zawód notariusza, oraz o rzekomych nieprawidłowościach, których miał się dopuścić przy świadczeniu tych usług. Mirosław Kwiatkowski zobowiązuje się również do poszanowania dóbr osobistych Pana Przemysława Rafała Chmury.”