Czwartek, 18 kwietnia 2024 r. 
REKLAMA

Policzki, kaszotto i czarny makaron

Data publikacji: 02 października 2016 r. 19:36
Ostatnia aktualizacja: 09 lipca 2019 r. 11:16
Policzki, kaszotto i czarny makaron
 

Festiwal najlepszych restauracji pn. „Restaurant Week" odbędzie się od 21 do 30 października w całej Polsce. W tych dniach za 39 złotych będzie można zjeść trzydaniowy posiłek. Już teraz można sobie zarezerwować stolik na stronie internetowej: www.restaurantweek.pl.

Impreza organizowana jest od 2014 roku w całej Polsce. W Szczecinie w edycji jesiennej weźmie udział 18 lokali: Binowo Park, Bohema, Ceglana, Dzika Gęś, Fabryka Szczecińska, Na Kuncu Korytarza, Niebo, Nowy Browar, Paladin, Plenty, Public Fontanny, Ricoria, Rozmaryn, Secesja, Spiżarnia Szczecińska, The Greek Ouzeri, Vincent, Virga. W restauracjach będzie można wybrać jedno z dwóch proponowanych menu.

I tak np. „Spiżarnia Szczecińska" proponuje m.in. grillowaną polędwiczkę wieprzową na duszonych warzywach z kaszą pęczak. „Nowy Browar" zaprasza na tagliatelle al nero di sepia z łososiem z czarnym makaronem w lekko pikantnym sosie śmietanowo pomidorowym, a „Ceglana" - na grillowaną pierś z kurczaka podaną na puree z kukurydzy z frytkami z batatów oraz groszkiem cukrowym. „Vincent" proponuje żeberka pieczone z cynamonem, anyżem i warzywami w sosie własnym z ziemniakami gratin, a „Niebo" policzki wołowe duszone w czerwonym winie z domowymi kopytkami i sałatką. Policzki wołowe, również duszone w czerwonym winie, ale z warzywami i placuszki z kaszy gryczanej - otrzymamy w „Fabryce Szczecińskiej". Z kolei w „Dzikiej gęsi" kucharze uraczą podniebienia m.in. klopsikami z dzika z sosem śmietanowym, kaszą pęczak z marynowanymi burakami, zwieńczone kozim serem.

(MON)

REKLAMA
REKLAMA

Dodaj komentarz

HEJT STOP
0 / 500


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA