niedziela, 25 lutego 2018.
Strona główna > Wiadomości > Bar na Ładodze

Bar na Ładodze

Bar na Ładodze
Data publikacji: 2015-12-03 14:04
Ostatnia aktualizacja: 2017-08-09 23:30
Wywietleń: 441 45005

W sobotę, 5 grudnia, na statku Ładoga przy Wałach Chrobrego w Szczecinie rusza ekstremalny świąteczny Bar Rybny Fishburger&Friends. Przed statkiem stanie kuchnia polowa z rybną grochówką i fasolką po rybacku, na targu Natalia Zubowicz zaprezentuje dania z kiszonego łososia, a Bartosz Lisek przedstawi 5 sposobów na mule. Wszystko w towarzystwie sommelierów, którzy na miejscu podpowiadać będą jakie wino dobrać do ryby.

- Zbliżają się święta, które bardzo wielu kojarzą się z karpiem, a wcale nie musi tak być - mówi odpowiedzialny za ofertę targu rybnego Bartosz Lisek, gotujący żeglarz. - Naszą misją jest inspirować gości naszego targu poprzez stałe poszerzanie oferty garmażeryjnej, a teraz dzięki otwarciu Baru Rybnego, w którym na stałe oferować będziemy jeden gatunek ryby z grilla, jeden z patelni oraz zupę rybną. Na stałe zagości u nas schabowy bosmana z flądry, częstym gościem będzie też świeży turbot. Na stałe pozbyliśmy się ziemniaczanych frytek, a zamiast tego proponujemy frytki rybne, przygotowane z filetów z okonka.”

Bar rusza w sobotę o godzinie 14:00. Wstęp wolny!

(sz)

Fot. Elżbieta KUBOWSKA

Komentarze

Menu
Znowu będzie jak z tirem coca-coli.
2015-12-03 13:45:59

Dodaj komentarz

Akceptuję regulamin. Link do regulaminu
Pogoda
-6
na godz. 06:00
Zobacz prognozę na trzy dni

Przez granice

Dodatek specjalny do „Kuriera Szczecińskiego”
Przez granice
CZYTAJ WIĘCEJ

Über die Grenzen

Sonderbeilage der Zeitung „Kurier Szczeciński”
Uber die grenzen
LESEN SIE MEHR

Filmy

Jak żyło się w powojennym Szczecinie
Morsy na kąpielisku Głębokie
Dawny Szczecin
Poprzedni Następny

Nekrologi

W Kurierze Szczecińskim
Kup najnowsze lub archiwalne wydanie Kuriera Szczecińskiego w wersji elektronicznej.
Przejdź do sklepu
Zamieść ogłoszenie w Kurierze Szczecińskim oraz w wersji elektronicznej.
Daj Ogłoszenie
Cyfrowy