poniedziałek, 11 grudnia 2017.
Strona główna > Wiadomości > Bar na Ładodze

Bar na Ładodze

Bar na Ładodze
Data publikacji: 2015-12-03 14:04
Ostatnia aktualizacja: 2017-08-09 23:30
Wywietleń: 383 45005

W sobotę, 5 grudnia, na statku Ładoga przy Wałach Chrobrego w Szczecinie rusza ekstremalny świąteczny Bar Rybny Fishburger&Friends. Przed statkiem stanie kuchnia polowa z rybną grochówką i fasolką po rybacku, na targu Natalia Zubowicz zaprezentuje dania z kiszonego łososia, a Bartosz Lisek przedstawi 5 sposobów na mule. Wszystko w towarzystwie sommelierów, którzy na miejscu podpowiadać będą jakie wino dobrać do ryby.

- Zbliżają się święta, które bardzo wielu kojarzą się z karpiem, a wcale nie musi tak być - mówi odpowiedzialny za ofertę targu rybnego Bartosz Lisek, gotujący żeglarz. - Naszą misją jest inspirować gości naszego targu poprzez stałe poszerzanie oferty garmażeryjnej, a teraz dzięki otwarciu Baru Rybnego, w którym na stałe oferować będziemy jeden gatunek ryby z grilla, jeden z patelni oraz zupę rybną. Na stałe zagości u nas schabowy bosmana z flądry, częstym gościem będzie też świeży turbot. Na stałe pozbyliśmy się ziemniaczanych frytek, a zamiast tego proponujemy frytki rybne, przygotowane z filetów z okonka.”

Bar rusza w sobotę o godzinie 14:00. Wstęp wolny!

(sz)

Fot. Elżbieta KUBOWSKA

Komentarze

Menu
Znowu będzie jak z tirem coca-coli.
2015-12-03 13:45:59

Dodaj komentarz

Akceptuję regulamin. Link do regulaminu

Przez granice

Dodatek specjalny do „Kuriera Szczecińskiego”
Przez granice
CZYTAJ WIĘCEJ

Über die Grenzen

Sonderbeilage der Zeitung „Kurier Szczeciński”
Uber die grenzen
LESEN SIE MEHR

Filmy

Jarmark Bożonarodzeniowy 2017
Mikołajowa atrakcja od Coca Coli
Międzynarodowa flota przy Wałach
Poprzedni Następny

Nekrologi

Teresa Syrek

kondolencje